Kim-Lian van der Meij ergert zich aan coronatesten voor SBS 6-werk

Kim-Lian van der Meij ergert zich aan de hoeveelheid coronatesten die ze moet ondergaan om van haar huis in Zweden naar de studiovloer van SBS 6 te komen. Dat laat ze blijken in de Party.

Kim-Lian van der Meij © Reinier Bergsma

Reizen is er door de coronapandemie niet makkelijker op geworden en dat is voor Kim-Lian vervelend, want ze woont in Zweden en werkt in Nederland. Voordat ze aan de slag kan voor SBS 6, moet de presentatrice zich maar liefst drie keer laten testen op het coronavirus.

Drie coronatesten

Het is heel wat, vertelt Kim-Lian in de Party. “Ik moet me sowieso al twee keer laten testen voordat ik überhaupt naar Nederland mag. Eerst een PCR-test die niet ouder mag zijn dan tweeënzeventig uur en vervolgens een sneltest die niet ouder mag zijn dan vier uur, anders kom ik het vliegtuig niet in. Vervolgens word ik in de studio nóg een keer getest.”

Ze vindt dat Nederland heel krampachtig omgaat met het coronavirus. “Ja, heel veel dingen zijn in Zweden open, ook restaurants en winkels. Dat geeft een heel ander gevoel dan in Nederland.”

‘In Zweden is het beter’

Zweden gaat veel pragmatischer om met de pandemie, aldus Kim-Lian. “Ik ervaar in Zweden geen paniek. De Zweedse overheid legt geen verboden op, maar laat de verantwoordelijkheid bij de burgers zelf. Kinderen met een snotneus hoeven niet naar de teststraat en schoolklassen hoeven niet in quarantaine. Die omschakeling is soms wel bizar.”

Kim-Lian moet niet denken aan een remigratie. “In Nederland is alles gesloten, en kom ik terug in Zweden, dan zijn de winkels open en kan ik gewoon gaan shoppen als ik wil. Dat is heel gek. Ik blijf in elk geval in Zweden wonen, dat weet ik wel!”

Lockdowns

Nederland snijdt zichzelf in de vingers, denkt ze. “Ik hoor van meerdere mensen uit Nederland dat ze naar Zweden willen komen vanwege de Nederlandse Iockdowns.”

Kim-Lian staat nog tot en met komende zomer onder contract bij SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kim-Lian staat tot de zomer onder contract bij SBS 6. Wordt het verlengd of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen