Tineke de Nooij ontploft: ‘Welke idioot bedenkt zoiets?’

Omroep MAX-vedette Tineke de Nooij wordt doodmoe van de doorgeslagen politieke correctheid in ons land. We moeten volgens haar korte metten maken met de gedachtepolitie die op de loer ligt.

Tineke de Nooij © Janita Sassen/MAX

Tineke de Nooij is al 80 jaar, maar wat er nu aan de hand is, heeft ze echt nog nooit meegemaakt. “We moeten onze woorden meer dan ooit wegen…”, zegt ze in VARAgids. “Ook dat benauwt mij. Sterker, ik word stapelgek van de politieke correctheid. Dat Sneeuwwitje niet meer ongevraagd zou mogen wakker worden gekust door een man.”

‘Welke idioot?!’

Een paar doorgeslagen recensenten hebben bedacht dat het weer tot leven kussen van Sneeuwwitje ook allemaal niet meer kan. “Welke idioot bedenkt zoiets? En hoe kan het dat zoveel mensen daarin serieus meegaan? Zoiets klakkeloos overnemen? Een gedachtenpolitie die bepaalt wat we wel en niet langer mogen zeggen; daar word ik heel boos om.”

Het werkt ook eenheidsworst in de hand, zegt Tineke. “Iets wat ik in mijn vakgebied steeds vaker signaleer. Jongens en meisjes die met kaartjes in hun hand tijdens een interview vragen van de redactie afwerken.”

Eenheidsworst

De jongens en meisjes in de media durven amper nog uit de band te springen, merkt Tineke. “Ik denk weleens als ik tegenover hen zit: zal ik iets heel idioots antwoorden? Ze hebben het waarschijnlijk niet in de gaten want hop de volgende vraag moet worden gesteld.”

Die eenheidsworst zie je bij de dj’s ook, zegt ze. “Ze zijn naar de Media Academie geweest, hebben drie, vier jaar gestudeerd en geleerd hoe te interviewen en hoe dj te zijn. Daar heb ik weinig mee.”

Welke dj’s zijn nog wel top? “Edwin Evers, hoewel hij nu niet werkt als dj. Jan-Willem Roodbeen, Gerard Ekdom. Om Rob van Someren lach ik me gek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Sneeuwwitje een #MeToo-slachtoffer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen