Tim Hofman for president? ‘Hij zou echt heel veel stemmen halen’

Tim Hofman werd gisteren volledig de hemel in geprezen in Shownieuws. De deskundigen van het programma nomineerden hem nog nét niet voor de opvolging van premier Mark Rutte.

Tim Hofman © BNNVARA

Het ging in Shownieuws over Tims actie om het predikaat ‘Koninklijke’ af te pakken van het milieuvervuilende bedrijf Shell. “Ik vind het zo goed hoe hij iedere keer de vinger op de zere plek legt. Hij is een soort moderne Ombudsman geworden. Een beetje de Antoinette Hertsenberg van nu, voor de jeugd”, aldus Weekend-baas Bart Ettekoven.

Politieke partij

Topfotograaf William Rutten ziet een eigen politieke partij voor Tim wel zitten. “Wat zou er gebeuren als hij een eigen partij zou beginnen jongens? Ik denk dat hij een hoop stemmen krijgt.”

Presentatrice Airen Mylene daarop: “Heel veel.”

Bart: “Ik denk dat hij heel hoge ogen gaat gooien. Hij heeft zo’n trouwe aanhang, ook nu weer. Hij heeft binnen de kortste keren 20.000 handtekeningen bij elkaar.”

Hoed en de rand

Het is eigenlijk gewoon een fenomenale man, realiseerden ze zich bij Shownieuws. William: “Hij weet dingen ook duidelijk uit te leggen.”

Bart: “Hij weet van de hoed en de rand. Ik zag hem laatst bij Op1 zitten over die kerken die openbleven tijdens de coronapandemie en als je ziet hoe hij dan zo’n SGP-man over de tafel heen trekt, je l*lt hem niet onder de tafel. Hij laat zich niet zomaar uit het veld slaan.”

Albert verdedigt Shell

Het is goed dat hij nu Shell kapot wil maken, vindt Bart. “Het kan ook eigenlijk echt niet dat Shell het predikaat Koninklijk heeft.”

Albert: “Ja, maar Shell doet ook goede dingen natuurlijk. Het is makkelijk om te zeggen dat ze alleen foute dingen doen over de hele wereld. Wat Tim doet is een monoloog. Je krijgt er weinig dingen tegenin, maar er zijn ook andere meningen. Je kunt tegenover zoveel slechte Shell-berichten ook zoveel goede Shell-berichten zetten toch?”

‘Het is echt fantastisch’

Het gaat echter verder dan alleen die Shell-actie, aldus Bart. “We kunnen ons allemaal ook nog het kinderpardon herinneren waarvoor hij zich keihard heeft gemaakt. Ik heb in het verleden ook de mooiste reportages gezien over bijvoorbeeld glazenwassers.”

William: “BOOS is ook echt een fantastisch programma wat hij doet. Het is echt top.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen