Chantal Janzen in paniek tijdens Songfestival: ‘Zeg dat f*cking land!’

Chantal Janzen is tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival kortstondig in paniek geraakt toen het volgende optredende land niet op de autocue stond. “Zeg dat f*cking land!”

Chantal Janzen © RTL

Bij de opbouw van het Ierse decor ging er iets mis, waardoor Chantal Janzen ongeveer een halve minuut vol moest praten. “Praat maar door, we zijn nog niet klaar. Praat maar door, we zijn nog niet klaar. En door”, kreeg ze in haar oortje te horen. Dat doorpraten deed ze moeiteloos, maar tóch was ze op dat moment behoorlijk in paniek.

Crissituatie

Door alle commotie had Chantal namelijk geen flauw benul meer welk land als volgende aan de beurt was, onthulde ze gisteren in de talkshow van Beau. “Ik dacht alleen maar: het enige dat ik moet weten is: welk lánd komt er? In de autocue stonden alleen maar kruisjes, omdat er op dat moment een crisissituatie was.”

Toen het moment daar was en Chantal het volgende land mocht aankondigen, deed ze dat uiterst langzaam. ‘Oké. Zijn we klaar voor het volgende land?’, riep ze. Vervolgens keek ze uiterst ongemakkelijk (foto: links). Na wat gejuich en gejoel roept ze zichtbaar opgelucht: “Hier is Ierland!”

‘Welk f*cking land?!’

Voor de kijker leek het alsof er weinig aan de hand was, maar intern stond Chantal in vuur en vlam. “Ik zei: ‘Are we ready… for the next…’ En ik dacht: zeg dat f*cking land!”

Had ze de volgorde niet uit haar hoofd geleerd? “Het was onze eerste show en we hebben echt al onze concentratie nodig voor onszelf en waren al blij dat we dit overleefde, dus: nee, ik heb die landen en artiesten niet uit mijn hoofd geleerd. Dat zijn er te veel.”

Reddende engel

Uiteindelijk werd Chantal gered door Gerben Bakker, the head of show. “Hij zat in mijn oor. Dat is een vriend en die kent mij goed, dus die dacht: zij praat nooit zo langzaam, zo gedecideerd. Hij vindt me altijd te snel praten. Hij zei: ‘Toen dacht ik: oh, ze weet helemaal niet welk land er komt!'”

Chantal liet zich bij Beau ook nog kort uit over de cocaïnerel. De Italiaanse winnaar werd verdacht van snuiven tijdens de show, maar hij is negatief getest op drugs. “Ik moet zeggen: wij dachten het ook wel meteen daarna toen we dat fragment zagen. Dat was het gekke, ja.”

Fragment

Chantal bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen