SBS 6-kandidaat Tamin streng voor zijn date: ‘Vrouwen moeten koken’

SBS 6-kandidaat Tamin wordt door de kijkers van Lang Leve De Liefde behoorlijk onder vuur genomen vanwege zijn ouderwetse man-vrouwbeeld. Hij ziet zijn date in de show het liefst achter het fornuis.

Lang Leve De Liefde © Lang Leve De Liefde

De 34-jarige Tamin wordt in de datingshow gekoppeld aan de 30-jarige Marjon. Al aan het begin van de aflevering krijgt ze te maken met zijn ouderwetse denkbeelden. “Trouwens, heb jij over het avondeten nagedacht of niet?”, begint ze. Hij daarop: “Nou, ik heb wel zin om zalm te gaan eten. Met aardappelen en groente.”

Mannen- en vrouwendingen

Als Marjon aangeeft dat ze dat een goed idee vindt, vraagt hij: “Kun je een beetje koken?” Zij: “Ja, ik kan wel koken, maar ik ben wel van het Nederlands koken, zeg maar. De stamppot, de aardappels, de schnitzels.” Hij: “Oké…”

Op dat moment is Marjon nog in de veronderstelling dat ze samen gaan koken. “Goed, jij gaat het recept maken, hè?”, vraagt ze.

Hij verbaasd: “Nee, eerlijk gezegd: ik denk dat je mannendingen moet overlaten aan mannen en vrouwendingen aan vrouwen. Ik wil je wel helpen, dat wel, maar het moet niet zo zijn dat het een gewoonte wordt natuurlijk. Dat ik steeds ga koken.” Zij vervolgens: “Natuurlijk wel.”

Verzorgende vrouw

Marjon wil als vrouw ook wel eens verwend worden. “Een dame vindt het af en toe ook wel fijn dat er voor haar gezorgd wordt, hè?” Hij: “Ja, tuurlijk, tuurlijk, zeker. Ik zeg niet dat ik niet doe of ik niet kan, maar het is ook wel lekker eens een keer andersom, toch? Dat een vrouw een beetje die dingen doet.”

Tamin heeft geen zin in een soort progressieve vrouw die niet kookt. “Ik zoek wel een vrouw zeg maar die als ik bijvoorbeeld thuiskom dat er een beetje gezorgd wordt voor mij, snap je? Dat het huishouden gedaan wordt en dat soort dingen. Als een vrouw een beetje kan koken zou ook wel leuk zijn toch?”

Marjon: “Je weet zelf ook hoe een stofzuiger werkt, toch?”

40 uur

Tamin wil na zijn 40-urige werkweek niets meer in huis doen. “Als ik moe ben en ik heb 40 uur gewerkt, dan heb ik geen zin om te gaan koken.” Marjon: “Ik moet ook avonddiensten werken, dus dan zul je dat prima zelf moeten doen.”

Even later is te zien hoe Tamin de aardappels schilt. “Waarom ben ik aan het schillen? Vrouwen van tegenwoordig…”

Uitgaansverbod

Tamin zou Marjon ook een uitgaansverbod opleggen in een eventuele relatie. “Stel dat wij verder gaan, wat zou dan niet kunnen in jouw ogen?”, vraagt ze.

Hij: “Nou, ik weet niet of je het nu doet, maar stel je voor dat de discotheken enzo opengaan en je zou zeg maar op stap gaan en je komt om twee uur ’s nachts thuis of je bent met vriendinnen… Ik weet dan niet wat daar gebeurt. Ik vind dat niet oké. Of ik ga mee of ik zeg: ‘Je gaat niet.'”

Zij: “Oh, dat wordt dan wel een dingetje.”

Geen match

Uiteindelijk blijken de twee geen match te hebben. “Ik weet niet welk beeld jij van vrouwen hebt, maar dit moet even bijgeschaafd worden. Je smijt die deur open en je zegt: ‘Hé, lieverd, wat schuift de pot?'” Hij: “Juist.” Zij: “Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.”

Ze besluiten de date vroegtijdig te beëindigen. “Ik denk dat we lijnrecht tegenover elkaar staan qua man-vrouwverhoudingen”, zei ze.

Reacties

Kijkers reageren verbijsterd. “Ik zou er persoonlijk heel opstanding van worden als hij zulke dingen tegen mij zou zeggen, vooral het verbieden om uit te gaan gaat bij mij toch echt het verkeerde keelgat in”, zegt Romy.

En Paul: “Met deze manier van denken, komt hij niet ver in het leven. Hij kan zelf ook wel zijn handen uit de mouwen steken, hij mankeert toch verder niks, neem ook wat verantwoordelijkheid kerel… Je kunt wel zien dat hij weinig gewend is.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u Tamin (34)? Moeten vrouwen gewoon achter het fornuis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen