RTL maakt soort Big Brother met TikTokkers als kandidaten

RTL gaat een soort Big Brother maken met alleen maar TikTokkers als kandidaten. Het programma heet ‘V House: Inside the Mansion’, richt zich op kinderen en zal worden uitgezonden op Videoland.

V House © Videoland

TikTok is een platform waarop gewone jongens en meisjes allemaal dansjes doen en daarmee honderdduizenden of soms wel miljoenen volgers kunnen scoren. Acht van de populairste Nederlandse TikTokkers gaan nu voor Videoland samen in een huisje zitten met als opdracht om een gezamenlijk TikTok-account te bestieren.

Huis met TikTokkers

Je moet kennelijk echt een millenniumbaby of ouder zijn om te weten wie er in vredesnaam in dat huisje gaan zitten, want bij de meeste mensen zullen de namen van Sara Dol (2,6 miljoen volgers), Jesse van der Reek en Jesse van Wieren (beiden een half miljoen volgers) waarschijnlijk geen belletje doen rinkelen.

Degenen die wél weten wie zij zijn, behoren precies tot de doelgroep die RTL hoopt te bereiken met deze realityshow. “Ze krijgen de kans om samen een Nederlands TikTok groepsaccount te starten en zo succesvol mogelijk te maken. Hoewel ze op hun solo accounts ruim 4,5 miljoen volgers hebben, moeten ze voor het @vhouse account helemaal opnieuw beginnen.”

Gerard Joling

De kandidaten verblijven in een ‘luxe mansion’ in Nederland. “Deze beschikt over eindeloze mogelijkheden en middelen, waarmee de creators alles uit de kast kunnen halen om hun publiek te raken en naar het @vhouse account te bewegen. Door middel van opdrachten en (geheime) challenges worden de creators extra uitgedaagd.”

Regelmatig komt er een bekende gast langs die een nieuwe challenge aankondigt. “Zo worden er work-out TikToks gemaakt met Gaby Blaaser en leren de creators beginnende TikTokker Gerard Joling alle kneepjes van het vak. Stefano Keizers en Soy Kroon geven de creators een coaching sessie.”

V House TikTok

Het @vhouse TikTok-account is al acht weken in de lucht en in die tijd uitgegroeid tot een populair account met ruim 150.000 volgers en 2,3 miljoen likes. Elke dag wordt er om 16.00 uur een nieuwe video geplaatst.

De bijbehorende realityshow is vanaf volgende week dinsdag, 18 mei, wekelijks te zien bij Videoland. “We starten met een dubbele aflevering.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een realityshow met TikTokkers. Top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen