RTL Boulevard zet Tino Martin neer als cokesnuiver: ‘Dit gaat echt te ver’

RTL Boulevard ligt zwaar onder vuur. Tv-kenner Rob Goossens heeft volkszanger Tino Martin gisteren in het programma neergezet als cokesnuiver en er zijn nog steeds geen excuses gemaakt.

Rob Goossens en Tino Martin © RTL Boulevard

Tino Martin gaf gisteren een verschrikkelijk slecht optreden tijdens een livestream op Bevrijdingsdag. Het was echt ver beneden peil, maar om de zaak niet al te veel op te blazen deed Tino er geen verdere mededelingen over. ’s Avonds was tv-kenner Rob Goossens echter onverbiddelijk in RTL Boulevard.

Leco wijst Rob terecht

Rob maakte gehakt van Tino. “Ik wist niet wat ik zag, jongens. Hij zal daar lam zijn geweest en ik weet niet wat hij verder nog…”

Daarop greep Leco van Zadelhoff in: “Nee joh, ben je gek? Dat is een briljante zanger. Die man heeft gewoon…” Rob: “Dan is-ie doof.” Leco: “Nee joh, die heeft waarschijnlijk zijn oortjes niet goed gehad of zijn muziek niet goed teruggekregen.”

‘Tino snuift coke!’

Onzin, denkt Rob. “Ik vind het gewoon echt niet kunnen. Hij was dus Ambassadeur van de Vrijheid, hè? We hebben gisteren gezien dat hij met Natascha van Weezel door Westerbork loopt en de volgende dag denk je: kom, nog een lijntje erbij (maakt snuifgeluid, red.), waar is de champagne?”

Het was evident dat zijn collega’s in de studio best schrokken van die opmerking, maar er werd geen afstand van genomen. “Nee, dat weet je niet, dat weet je niet”, zei Leco. En Luuk Ikink vroeg zich af: “Nou, hij kon ook een off-day hebben of ben ik dan heel naïef?”

Rob: “Oké, laat ik het dan zo zeggen: ik hoop dat het een off-day was, maar ik hoop ook niet dat het een off-day was, want als je zo slecht zingt dan… Nou ja, laat ik deze ook maar niet afmaken.”

Tino reageert

Na de uitzending besloot Tino om een statement te maken op Instagram. “Ik was enorm enthousiast en erg gretig om eindelijk weer eens te mogen optreden. De afgelopen weken was ik echter geveld door het coronavirus waarvan ik flink ziek ben geweest, maar dacht redelijk hersteld te zijn”, aldus de zanger.

Het was dus een gezondheidskwestie. “De gevolgen en nasleep daarvan (o.a. met oorsuizen) heb ik toch zwaar onderschat. Vandaag kwamen die gevolgen helaas pijnlijk naar voren tijdens mijn optreden, dat daardoor verre van vlekkeloos verliep.”

Shownieuws kritisch

RTL Boulevard is veel te ver gegaan, vindt de concurrerende showrubriek Shownieuws. “Er werd in RTL Boulevard specifiek gezegd dat hij lam was en er werd met een handgebaar ook gedaan alsof er ook nog wel een lijntje bij kon (maakt snuifgeluid, red.)”, aldus Story-baas Guido den Aantrekker. “Best pijnlijk. Het zit toch wel heel anders in elkaar.”

Presentatrice Airen Mylene: “Het zijn echt heftige aannames die worden gedaan. Mag dat zomaar?”

Bram Moszkowicz daarop: “Je mag heel veel tegenwoordig, zeker als het een soort uitgesproken column is, maar dat mannetje dat dat bij Boulevard heeft gezegd blinkt uit in dat soort dingen. Als Tino Martin gelijk heeft, en daar ga ik vanuit, dan is het natuurlijk extra pregnant, smerig en onder de gordel om die jongen op die manier daar neer te zetten.”

Schadelijk

Dit is schadelijk voor Tino, denkt de voormalig topadvocaat. “Niet iedereen denkt heel lang na over wat hij dan hoort, dus dit gaat misschien een eigen leven leiden. Het is vrij schandalig, moet ik zeggen”, aldus Bram.

Airen: “Zou het stand houden als zaak, denk je?” Bram: “Mijn handen jeuken om Tino Martin te helpen.”

Ook AD-mediajournalist Marcus den Blanken vindt dat RTL Boulevard te ver gaat. “Blijkbaar kan Jan Roos binnenkort ook aanschuiven bij RTL Boulevard als je hoort wat voor ongefundeerde verwijten er aan Tino Martin worden gemaakt wat drugsgebruik betreft.”

Fragment

De uitglijder van Rob Goossens:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL Boulevard te ver gaat met het beschuldigen van Tino Martin?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen