Frits Barend blundert in Op1 tegen Fleur Agema: ‘Oh sorry, excuus’

Frits Barend beging gisteren een pijnlijke blunder in Op1. Hij vroeg Fleur Agema wat haar ouders ervan zouden vinden als ze zich niet laat vaccineren tegen corona, maar haar ouders leven niet meer.

Frits Barend en Fleur Agema © Op1

PVV-Kamerlid Fleur Agema (44) zat aan de talkshowtafel omdat ze tegen het coronapaspoort is. Met een vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag in je paspoort kun je straks weer meedoen in de samenleving, is de gedachte. Volgens Fleur gaat dit zorgen voor een tweedeling in de maatschappij, zeker omdat zo’n testuitslag 7,50 euro per keer moet gaan kosten.

‘Ik heb geen ouders meer’

Fleur is er faliekant tegen, vertelde ze in Op1. “Er zijn nu ook mensen die thuis zitten te schreeuwen tegen de televisie: ‘In mij geen naald’, en: ‘In mij geen wattenstok.’ Dat hoeft ook niet? Ja, maar dan kun je ook niks. Dan kun je niet meer naar school, naar de bioscoop, op vakantie. Dan krijg je een tweedeling.”

Het is onbegrijpelijk om sceptisch te zijn over het coronavaccin, vindt Frits Barend (74). “Maar jij bent niet gevaccineerd en jij krijgt straks corona, ga je dan naar je ouders toe?”, vroeg hij aan Fleur.

Zij daarop: “Ik heb geen ouders meer.” Frits: “Oh, sorry, excuus. Maar in het geval dat…”

Brug te ver

Fleur gaf vervolgens aan dat ze wel blij is dat kwetsbare mensen in haar omgeving al een vaccin hebben gehad. “De mensen in mijn omgeving die wel risicogroepers zijn, daar heb ik veel zorgen om, en die hebben nu gelukkig ook hun eerste prik gehad en daar ben ik ook dankbaar voor.”

Frits: “Maar dan wil je toch juist veilig naar mensen gaan die gevaar lopen?”

Fleur: “Ja, maar ik denk dat het vaccinatiepaspoort echt een brug te ver is voor de mensen die het gewoon niet willen.”

Fleur twijfelt over vaccin

Frits wilde van Fleur weten hoe ze zélf tegenover coronavaccinatie staat. “Als jij een vaccinatieoproep krijgt, laat je je dan vaccineren of niet?”, vroeg hij haar.

“Nou, ik twijfel daar nog sterk over. Ik denk dat het het sowieso mijn persoonlijke opvatting is. Ik heb een ziekte onder de leden en er is veel over onbekend wat daarvan de effecten zijn”, aldus Fleur, die lijdt aan MS. “En twee: ik heb ook het karakter dat ik twee keer ga nadenken als ik ergens toe gedwongen word.”

Fragment

Fleur in Op1 over het coronapaspoort:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat de overheid u 7,50 euro per coronatest wil laten betalen voor toegang tot de horeca of een uitje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen