Royaltyfan Sandra Schuurhof zuur na Máxima-kritiek in Shownieuws

Sandra Schuurhof reageerde gisteren in Shownieuws behoorlijk geprikkeld toen collega Ronald Molendijk enorm felle kritiek uitte op de door haar zo geliefde Oranjes. Daar was ze niet van gediend.

Sandra Schuurhof en Ronald Molendijk © Shownieuws

Er is bij royaltycritici ergernis over het feit dat koningin Máxima in haar tv-interview niet genoeg door het stof is gegaan voor de Griekse vakantie en de aankoop van een speedboot van twee miljoen euro in coronatijd. “Het is toch nog niet helemaal doorgedrongen hoe diep de pijn zat bij ons. Het ging over solidariteit”, aldus Privé-baas Evert Santegoeds.

Kwaad bloed

Het hele land zat thuis in kleine woonkamertjes, terwijl Máxima en Willem-Alexander vrolijk naar Griekenland vlogen. “De mensen zaten allemaal binnen in die tijd, in een huis dat soms nog kleiner is dan haar werkkamer. Dan ga je met je eigen vliegtuig naar je eigen huis en je eigen speedboot. Dat zet gewoon kwaad bloed en ik heb het idee dat dat nog niet helemaal aan haar is uitgelegd”, aldus Evert.

Sandra Schuurhof sprong daarop al direct in de bres voor de royals: “Ehhh. Dat denk ik wel, maar ze hebben het niet aan zien komen.”

‘Het is óns geld’

Ronald Molendijk gooide daar een schepje bovenop: “Ze vliegen in óns vliegtuig naar óns huis in Griekenland en kopen met óns geld een boot. Als we dat even helder hebben…”

Sandra: “Dat huis in Griekenland hebben ze zelf betaald.”

Ronald: “Ze hebben geen geld van zichzelf, toch?”

Ronald los op Máxima

Daarna ging Ronald pas écht los. “Ze vertelde toen vooral dat ze er zo hard voor werken. We moeten vooral als Nederlanders niet vergeten dat ze zo hard werken, maar als ze willen weten wat hard werken is, dan zouden ze eens een keer een dagje met een vuilnisman moeten meelopen of iemand die bij een steenkolenoverslag werkt.”

Hij vervolgt: “Dán hebben we het over hard werken. In een limousine werken, gewoon ergens toe gereden worden en een lint doorknippen is nou niet de definitie van hard werken. En daar verdien je zeker geen groene kaart mee van twee miljoen euro van ons geld om uit te geven om een boot te kopen.”

Sandra geïrriteerd

Tooske Ragas daarop tegen Ronald: “Ik ben geen royaltydeskundige, ik heb geen aandelen en geen boot, maar dat vind ik wel te hard. Ze werkt zich volgens mij het schompes.”

Sandra was zwaar geïrriteerd. “Ja, precies”, beaamde ze de woorden van Tooske.

Ronald: “Dat geeft je nog geen vrijkaart om alles wat je doet in het publieke domein weg te kaatsen met: ‘We werken er heel hard voor.'”

De beledigde Sandra: “Zo heeft ze het niet bedoeld. Ze wilde ermee zeggen dat ze liever heeft dat het gaat om het werk wat ze doen dan over de boot. Ze vindt het vervelend dat zo’n privéding afleidt van haar werk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Sandra Schuurhof objectief genoeg als 'journalist'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen