Johan Derksen hekelt liedje Jeangu Macrooy: ‘Surinaamse volksmuziek!’

Johan Derksen is niet gecharmeerd van het Songfestival-liedje van Jeangu Macrooy. De song Birth of a New Age kan hem totaal niet bekoren. “Je schaamt je als Nederlander kapot.”

Jeangu Macrooy en Johan Derksen © Rinse Fokkema, SBS

Het begon gisteren in Veronica Inside met een behoorlijk kritische opmerking van René van der Gijp. Hij vindt dat we echt met een slecht liedje op het Songfestival-podium staan. “Ik heb in mijn leven veel k*tnummers gehoord, maar dit slaat toch wel alles. Dat mi-broccoli.”

Surinaamse volksmuziek

Het is te hopen dat we niet winnen, aldus Johan Derksen. “Ik hoop niet dat ze winnen, want je schaamt je als Nederlander kapot. Er is niemand in Europa die begrijpt dat dit Nederland is. Het is Surinaamse volksmuziek, dat ritme zit erin, hè?”, zegt de voetbalanalist.

Wilfred Genee heeft daar geen moeite mee: “Nou, we zijn een brede maatschappij, maar het is niet het beste nummer dat we ooit hebben voortgebracht. We hebben al een reputatie op het gebied van slechte nummers. Ook met Sieneke met tralalie-tralala.”

‘Begrijp er geen reet van’

Johan is teleurgesteld over het Songfestival-niveau. “Ik vind dat je als land moet proberen dat je vertegenwoordigd wordt door de betere vocalisten van je land. Ze hebben het verleden jaar gedaan met een jongetje uit The Voice. Die heeft gewonnen, dat is een wonder en daar begrijp ik geen reet van. En nu…”

Jeangu is nóg erger dan Duncan, briest Johan. “Waar ze deze vandaan geduikeld hebben weet ik niet. Ik had nog nooit van deze jongen gehoord. Het heeft er niets mee te maken dat hij Surinaamse roots heeft, want het is gewoon een Nederlander, dus die kan gewoon meedoen, maar ik vind het afschuwelijk.”

Circus van wansmaak

Eigenlijk wil Johan geen mening spuien over het liedjesfestijn. “Ik wil er verder ook geen oordeel over hebben, want ik ben de doelgroep niet. Ik vind het circus en een feest van de wansmaak. Ik zal er ook niet naar kijken.”

“Ik word er kotsmisselijk van en ik vind het onbegrijpelijk dat volwassenen mensen, zoals die magere jongen van de Volkskrant, Cornald Maas ja, maanden in de weer zijn met het juiste liedje en de juiste artiest. Maandenlang zijn ze bezig en dan slagen ze erin om een totaal ongeschikte artiest te vinden met een waardeloos liedje.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen