Peter R. de Vries verveelt zich dood tijdens Songfestival-item Beau

Peter R. de Vries verveelde zich gisteren echt dood tijdens de uitzending van Beau. Hij was te gast om te praten over de brute overval in Amsterdam, maar daarna ging het weer ellenlang over het Songfestival.

Beau en Peter R. de Vries © Beau

Het Songfestival-gekwebbel van Carlo Boszhard, Marc-Marie Huijbregts, Marieke Elsinga en Gerard Joling kon Peter R. de Vries totaal niet bekoren. Sterker nog: hij kon er op de publiekstribune niet eens meer zijn aandacht bij houden. Op een gegeven was te zien dat de misdaadjournalist lekker aan het appen was.

Appende Peter

Uiteindelijk besloot gastheer Beau van Erven Dorens om de appende Peter te plagen. “Peter, wat zit je op je telefoon te kijken? Heb je goede reacties?”, vroeg hij hem.

Peter daarop: “Nou, ik zit net naar iemand te appen die me vraagt hoe ik het vind. Dan antwoord ik: ‘Als ik echt helemaal niets anders te doen zou hebben en me stierlijk zou vervelen, dan zou ik nog niet kijken.'”

Het leidde tot enige hilariteit aan de talkshowtafel, zie ook het onderstaande fragment.

Op hakken

Het ging eerder in de uitzending van Beau ook nog even over Peters hilarische optreden in de dragshow Make Up Your Mind op RTL 4. “Ik vond wel dat het een goed doel was. Maatschappelijk belangrijk om te doen. Het is natuurlijk ook gewoon hilarisch en geinig, maar ik vond het ook belangrijk dat het ergens om ging.”

Carlo vertelde uitgebreid hoe hij Peter heeft overgehaald om mee te doen. “Ik heb hem gebeld en ik zei ook steeds tegen mijn vriend Herald: ‘Niet te veel pushen, hij heeft het druk, de volgende dag moet de man weer naar de rechtbank en toestanden. Je kunt er niet te veel druk op leggen. Dat hij er überhaupt over wil nadenken is natuurlijk goud voor ons.'”

Carlo in de zenuwen

Tot op het laatst was Carlo zenuwachtig of Peter daadwerkelijk zou komen. “Pas op het moment dat hij echt in de studio staat… Ik zat de hele dag die show te repeteren en de hele dag was de vraag: ‘Is Peter er al?’ Op het moment dat Herald naar me toe kwam en hij zei: ‘Hij is er’, toen dacht ik: als Nederland dit straks gaat weten…”

Marieke: “Het moment dat jij er was Peter, dat was de apotheose van de show. Ik stond ook te klappen in de woonkamer dat het zó absurd was dat jij er stond.”

Carlo: “Nou ja, absurd. Het is zo goed dat hij het doet. Ik heb hem daarvoor geprezen. Dit is voor mij de ultieme droom.”

Fragment

De appende Peter:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u blij als de Songfestival-overdosis in talkshows straks weer over is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen