Emma Wortelboer bij Op1: ‘Geen spijt van krijsen tijdens Songfestival’

Emma Wortelboer heeft er geen spijt van dat ze twee jaar geleden zo verschrikkelijk heeft lopen krijsen tijdens het Eurovisie Songfestival. Ze kon zich na de winst van Duncan Laurence niet inhouden.

Emma Wortelboer © NPO

Werkelijk alle Songfestival-kijkers waren uitzinnig van vreugde toen het Duncan twee jaar geleden lukte om het muziekfestival naar ons land te halen. Niemand reageerde echter zo hysterisch als Emma, die destijds namens ons land de punten uitdeelde. Ze begon echt verschrikkelijk te krijsen en dat achtervolgt haar nog altijd.

Emma heeft schijt

Tijdens het uitdelen van de punten maakte Emma er ook al een showtje van. Paul de Leeuw vroeg haar gisteren in Op1 hoe ze hier op terugkijkt. “Als je het dan terugziet, denk je dan niet: god, wat heb ik nou toch gedaan?”

Emma: “Nou, niet bij dit fragment. Ik vind eigenlijk dat ik het best goed heb gedaan. Als ik terugkijk denk ik: nou… Ik had schijt. Ik denk: ik blijf gewoon praten, ze gaan me toch niet wegknippen. Zo werkt het toch?”

Sirene

Dan door naar het gekrijs. Emma werd hierover massaal aangevallen in de media. “Ze hadden wel een punt. Het was ook hysterisch, maar dat vind ik niet iets negatiefs. Zij wel, maar ik zie dat niet zo.”

Heeft ze spijt? “Nee, dat heb ik totaal niet. Dit soort dingen overkomen je ook. Het is niet dat je zoiets plant. “

Wel blijft het haar enorm achtervolgen. “Dat is waar. Dat schreeuwen is een soort sirene die je blijft horen en die heb ik inmiddels al een paar keer moeten aanhoren.”

Stoppen op hoogtepunt

Wil ze nog een keer de punten uitdelen? “Nee. Ik ga dat niet nog een keer doen. Ik denk dat je moet stoppen op je hoogtepunt.”

Zelf lag Paul ook eens onder vuur voor de manier waarop hij de punten uitdeelde. “De NOS heeft ook besloten dat ik het echt nooit meer mag doen, zelfs niet na mijn dood. Ik weet dat dat voor jou ook geldt. Toen ik jou zag, dacht ik: ik heb een zusje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoe vindt u Emma Wortelboer op haar best?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen