Peter R. de Vries reageert op verrassende optreden als dragqueen

Peter R. de Vries heeft gisteren in RTL Boulevard gereageerd op zijn verrassende optreden als dragqueen in de RTL 4-show Make Up Your Mind. “Ik dacht: laten de mensen zich maar verbazen.”

Peter R. de Vries © RTL Boulevard

Vriend en vijand reageerde verbaasd toen Peter R. de Vries zaterdagavond opdook als dragqueen in het nieuwe programma van Carlo Boszhard. “Ik werd ervoor gevraagd en ik ken Carlo en zijn man Herald vrij goed. We hebben wel vaker contact. Zij vroegen het en ik vind het ook wel belangrijk om op gezette tijden zoiets te doen”, vertelt hij.

Imago

Er zit ook wel een maatschappelijk tintje aan om zoiets te doen, legt Peter uit. “Juist als mensen zeggen dat ze het niet van mij verwachten, dan is het misschien tijd om zoiets te doen. Ik zeg weleens: een imago is dat wat je niet bent. Vaak althans. Dan moet je eens een keer verrassen en ik vond dat wel grappig om te doen.”

Peter heeft het vooraf aan niemand verteld. “Ik dacht: laten mensen maar kijken en zich verbazen. Ik heb ongelooflijk veel reacties gehad de hele dag. Whatsappjes en noem maar op. Iedereen was verrast, maar vond het hartstikke leuk en hilarisch. Ik moet je zeggen: dit moedigt mij aan. Ik heb me voorgenomen om volgend jaar aan het Songfestival deel te gaan nemen”, grapt hij.

Glitters

De opnames duurden tot heel laat ’s nachts, aldus Peter. “Ik reed pas om half twee van het Media Park af en ik moest ’s ochtends om negen uur alweer in de rechtbank zijn in Amsterdam. Toen zeiden er ook mensen tegen mij: ‘Hé, je hebt wat glitters onder je ogen.'”

Peter verscheen alleen in het programma om de hoofdprijs uit te reiken. Hij deed niet mee als kandidaat. “Daar had ik echt geen tijd voor. Dan moet je repeteren en noem maar op. Zo was het leuk. Het is hartstikke leuk om zo een keer te doen en daar wat foto’s van te hebben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen