Nikkie de Jager was dé grote ster, overtroffen Chantal Janzen reageert

Een beetje pijnlijk is het wel voor Chantal Janzen: niet zij, maar Nikkie de Jager bleek dé grote ster van het Songfestival-presentatiekwartet. Wat vindt ze daarvan? Ze reageerde gisteren bij Op1.

Chantal Janzen en Nikkie de Jager © AvroTros

Chantal is dé grote ster van RTL 4 en wordt gezien als de nieuwe Linda de Mol, maar uiteindelijk was het YouTube-maker Nikkie de Jager die de show stal op het Eurovisie Songfestival. Ze was dé smaakmaker van het presentatiekwartet, klonk op z’n Engels het meest natuurlijk en presenteerde het muziekfestijn alsof ze al jaren grote shows doet.

‘Jij knalde, Nikkie’

Beide dames zaten gisteren aan tafel bij Op1 en daar werden ze ernaar gevraagd. Presentatrice Astrid Joosten: “Nikkie, jij was de verrassing van de week. Kijk, we wisten al dat zij aardig konden presenteren, maar jij knalde ineens door het scherm heen en daar had heel Nederland het over. En blijkbaar heel Europa.”

Chantal nam een hapje van haar patat en mompelde sportief: “En terecht.”

Nikkie: “Ja, blijkbaar. Dit was natuurlijk al vanaf dag één mijn allergrootste droom en ik heb al oneindig veel tranen gelaten, net ook weer. Gewoon trots en blij. Ook dat ik daar voor een community mag staan.”

Community

Astrid vervolgens: “Je hebt ook het gevoel dat je er echt voor een community stond al die keren?”

Nikkie: “Ja, absoluut. De laatste keer dat er transvertegenwoordiging was, was met Dana International. Toen was er een heel lang gat met helemaal niks en nu was ik er gelukkig weer, maar alsjeblieft: laat me niet de laatste zijn.”

Chantal complimenteert

Chantal deelde vervolgens een compliment uit aan Nikkie. “Wat echt zo is, en dat kun je niet over jezelf zeggen, is dat je na Europe Shine A Light op een gegeven moment werd gevraagd om meer te doen in de show. En niet om iets te doen voor de community, want als je het niet kon gingen ze je daar echt niet laten staan. Als jij niet dat presentatietalent had gehad, dan was dat anders geweest.”

Jan Smit: “Ik kan heel goed invoelen inmiddels wat het doet met Nikkie. Wij maken het nu allemaal een paar weken mee en je ziet gewoon dat zodra zij binnenkomt… Het is leuk dat wij er ook waren, maar er gebeurt dan iets in de zaal. Dat maakt je natuurlijk uniek.”

Fragment

Nikkie bij Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verkijkt de televisiewereld zich op zijn eigen tv-sterren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen