Cornald Maas afgekraakt op SBS 6: ‘Ik kan er niet naar luisteren’

Het commentaar van Cornald Maas tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival heeft tot ergernis geleid bij de sterren van Shownieuws op SBS 6. Zij kraakten hem gisterenavond volledig af.

Cornald Maas en Sander Lantinga © AvroTros

Cornald verzorgt al sinds jaar en dag het commentaar tijdens het Europese liedjesfestijn. Hij weet altijd enorm veel feitjes op te noemen, maar zijn geklets is vaak gortdroog en humorloos. De sterren van Shownieuws zitten daar totaal niet op te wachten en pleiten voor een wisseling van de wacht, zo was gisterenavond laat te zien op SBS 6.

‘Ik kan het niet aanhoren’

Muziekkenner Ronald Molendijk is meedogenloos. “Waarom zoveel informatie van Cornald Maas? Volgens mij is de man best ter zake kundig, maar die neemt gewoon een ouderwets telefoonboek mee voor elke act. Ik moet per se weten waar de persoon is geboren, wie er dood is gegaan, wanneer zijn kerkuil is overleden. Het is wáy too much info.”

Weekend-baas Bart Ettekoven heeft het ook helemaal gehad met de commentator. “Sorry, ik kan er niet meer na luisteren.”

Slecht duo

De co-commentator van Cornald was dit jaar niet Jan Smit, maar Sander Lantinga. “Ik ben heel blij dat daar nu Sander tegenover zit die de luchtigheid brengt”, merkte presentatrice Airen Mylene op.

Het is een slecht duo, meent Bart. “Die twee begrepen elkaar totaal niet. Je hoorde gewoon dat Sander dan een grapje maakte, maar Cornald duidelijk een andere humor heeft.”

Graham Norton

Bij Shownieuws hebben ze vanwege Cornald niet naar de uitzending op NPO 1 gekeken, maar naar het liveverslag van de BBC.

Bart: “Ik heb boven lekker zitten kijken naar Graham Norton. Die is altijd gewoon vilein, ook kundig, weet ook leuke dingen te vertellen, maar gewoon met wat meer humor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het tijd om Cornald Maas te dumpen bij het liedjesfestijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen