Fajah Lourens: ‘Mark Rutte houdt ons nog vier jaar gevangen’

Fajah Lourens vreest dat we gevangen blijven in de huidige coronawerkelijkheid als minister-president Mark Rutte nog eens vier jaar minister-president wordt. “Dan komen we er nooit meer uit.”

Fajah Lourens © NPO

Er is een handjevol BN’ers dat behoorlijk tegen het huidige coronabeleid aanschopt. Het gaat bijvoorbeeld om Famke Louise, Tim Douwsma, Guido Weijers en Heleen van Royen. Ook Fajah Lourens maakt zich erg kwaad en heeft buitengewoon weinig vertrouwen dat we ooit nog terugkeren naar normaal.

Kwade genius

Mark Rutte is volgen Fajah de kwade genius in dit hele verhaal, geeft ze aan in gesprek met Nieuwe Revu. “Ik ben teleurgesteld in Mark Rutte en het huidige coronabeleid. Ik ben bang dat als hij aan de macht blijft, we nooit meer uit deze ellende komen.”

Het is volgens de fitnessgoeroe een heel slechte leider. “Ik vind het niet kunnen dat er na een jaar nog steeds te weinig ziekenhuisbedden zijn en dat er niet veel meer personeel in de zorg wordt aangetrokken. Politici als De Jonge en Rutte leiden een crisis, terwijl ze daar helemaal niet geschikt voor zijn.”

Geen crisismanagers

Je moet Mark en Hugo eigenlijk vervangen door mensen uit het bedrijfsleven. Ze doelt daarbij bijvoorbeeld op directeuren van bedrijven als Albert Heijn of Rabobank. “Het zijn debaters, praters, in-the-box denkers, maar geen crisismanagers. Het bedrijfsleven zit vol met supergeschikte mensen die dit veel beter zouden kunnen.”

Het is echt een ramp, besluit Fajah. “17 miljoen mensen lijden door het ego van een handjevol beroepspraters die zelf gewoon hun salaris doorbetaald krijgen, terwijl de rest van Nederland kapotgaat.”

Nieuwe Revu

Het Nieuwe Revu-artikel ‘Wie denkt Mark Rutte wel dat hij is?’ kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen