Nieuwsuur strijdt om Nipkowschijf na serie vlijmscherpe interviews

Het programma Nieuwsuur maakt dit jaar kans op de Zilveren Nipkowschijf. De serie kritische interviews met lijsttrekkers in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft indruk gemaakt.

Sigrid Kaag en Mariëlle Tweebeek © Nieuwsuur

Het zou zomaar kunnen dat de felbegeerde televisieprijs dit jaar naar NPO’s vaste waarde Nieuwsuur gaat. “De grote journalistieke kwaliteit die Nieuwsuur al jaren kenmerkt, werd het afgelopen jaar opgestuwd tot grote hoogten”, zegt een woordvoerder van de jury.

Gevreesd Nieuwsuur

Nieuwsuur werd voorafgaand aan de verkiezingen behoorlijk gevreesd door politici, omdat presentatoren Jeroen Wollaars en Mariëlle Tweebeeke het hen behoorlijk moeilijk maakten. “De reeks buitengewoon gedegen voorbereide en scherpe interviews met lijsttrekkers werden terecht de schrik van menig politicus op campagne.”

De andere genomineerden voor de Nipkowschijf zijn Even Tot Hier en de documentaireserie Srebrenica – De machteloze missie van Dutchbat van Coen Verbraak.

Even Tot Hier

Even Tot Hier is het enige amusementsprogramma van de drie. “De mannen van de satirische show Even Tot Hier kennen hun klassiekers: wat een geweldig vierde en vijfde seizoen draaide dit semi-live programma het afgelopen televisiejaar.”

“Even tot Hier op de zaterdagavond is voor veel televisiekijkers hét moment om de afgelopen week in komisch perspectief te zien. Hun enorme creatieve output geeft cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe ook recht op een nominatie voor de trofee voor de hardwerkendste omroepmedewerkers.”

Uitreiking

Een speciale vermelding gaat dit jaar naar de vijfdelige documentaireserie De Wasstraat (Human). De Ere Zilveren Nipkowschijf gaat naar Het Sinterklaasjournaal (NTR).

De uiteindelijke winnaar wordt op donderdag 24 juni bekend gemaakt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Naar wie moet de Zilveren Nipkowschijf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen