Henk Krol blijkt keihard te jokken in RTL Boulevard

Je kan Henk Krol wel uit de politiek halen, maar de politiek niet uit Henk Krol. Hij heeft RTL Boulevard-verslaggever Maxim Hartman vorige week ongegeneerd knollen voor citroenen verkocht.

Henk Krol © RTL Boulevard

Na zijn mislukte politieke carrière heeft Henk Krol vlakbij Eindhoven een luxueuze bed & breakfast overgenomen. Hij kreeg vorige week bezoek van Maxim Hartman, die behoorlijk onder de indruk was van het optrekje. “Ik ben een beetje onder de indruk en dat ben ik niet snel”, sprak hij. “Nee, maar serieus: wat is dit voor landgoed?”

Koning Krol

Maxim noemde Henk voor de grap ‘Koning Krol’. “Dit is een soort Bill Gates-achtige toestand. Hoe kan dit nou? Een eenvoudige politicus! Dit is toch krankzinnig?”

“Er zal wel iets niet kloppen dan, hè?”, kaatste Henk terug. En Maxim: “Er zal wel iets niet kloppen, meneer Krol!”

Even later vroeg Maxim: “En dat heb je allemaal van onze belastingcentjes bij elkaar gespaard?”

Henk: “Nee, met hard werken natuurlijk.”

Miljoenending

Maxim: “Dit is toch een miljoenending?”

Henk: “Je snapt toch ook dat je daarvoor wel moet aankloppen bij de bank?”

Maxim: “Ja, maar ik kan ook aankloppen bij de bank, maar dan krijg ik niet zo’n ding. “

Henk: “Bij mij weten ze dat ik in en in te vertrouwen ben.”

Aan het eind van het gesprek merkte Maxime op: “Hoe je het bij elkaar hebt gefietst is mij niet duidelijk.” En in de studio: “Het is echt een designhotel. Ik snap echt niet waar die gast al het geld vandaan heeft.”

Waarheid boven tafel

Een week later komt via het entertainmentblad Weekend de waarheid boven tafel. Henk blijkt de bed & breakfast helemaal niet te hebben gekocht. De aankoopsom van 925.000 euro is voldaan door ondernemer Toon van Genugten.

Henk kan niet anders dan bekennen: “Ik had het dolgraag zelf gekocht, maar het zat er niet in, eerlijk gezegd. Hij belde mij op en zei dat hij dit gekocht had. Hij wilde een goede manier hebben om dit te exploiteren.”

Jokkebrok

Eigenlijk is Henk dus niets meer dan een veredelde bed & breakfast-manager. Waarom zat hij dan zo te jokkebrokken, bijvoorbeeld met het verhaal dat hij moest aankloppen bij de bank? “Ik ben wel degelijk naar de bank geweest, want alles wat er moest gebeuren, moest natuurlijk ook betaald worden.”

Onzin, zegt Weekend: “Wie de foto’s vergelijkt van hotel Bed&Bos en B&B Henk Krol komt echter tot de conclusie dat de kamers er nog allemaal exact hetzelfde uitzien als onder de vorige eigenaar. Bovendien werd het complex pas vijf jaar geleden gebouwd, wat het onwaarschijnlijk maakt dat er ’wat moest gebeuren’ waarvoor Henk naar de bank moest.”

Fragment

Het item met Henk Krol kunt u bekijken op de Boulevard-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen