MRI-scan wijst uit: Daphne Deckers getroffen door ganglion

Vervelend nieuws voor Daphne Deckers. De schrijfster en oud-presentatrice van programma’s als RTL Boulevard en Holland’s Next Top Model is getroffen door een ganglion. Ze gaat onder het mes.

Daphne Deckers Beeld: NPO

Daphne Deckers schrok zich een hoedje toen ze een paar maanden geleden voor het eerst haar voet niet meer lekker kon bewegen. Door de maanden heen had ze steeds vaker last met lopen. “Mijn enkel schoot steeds vaker op slot”, vertelt ze in haar column in De Telegraaf.

MRI-scan

Ongelooflijk vervelend natuurlijk, omdat je je enkel de hele dag door gebruikt, onder meer bij wandelen en traplopen. “Het gewricht voelde steeds strakker en onwilliger.”

Lange tijd hoopte Daphne dat het vanzelf over zou gaan, maar dat bleek ijdele hoop. Uiteindelijk wendde ze zich tot de fysiotherapeut, maar die kon ook niets voor haar betekenen. “Ik rolde van een echo naar een röntgenfoto en uiteindelijk moest er ook een MRI worden gemaakt.”

Ganglion

Behoorlijk heftig dus. Voor een MRI-scan moet je helemaal vastgebonden in een soort nauwe tunnel gaan liggen. Gelukkig had Daphne daar weinig moeite mee. “Ik val er zelfs van in slaap.”

Wat is er uit de MRI-scan gekomen? “Ik bleek een ganglion te hebben die op mijn pezen drukt.”

Onder het mes

Een ganglion is een bobbeltje aan je pols, vinger of voet. Het wordt veroorzaakt door een uitstulping van de peesschede of van het kapsel dat om een gewricht zit. Vaak geeft het geen klachten, maar soms ook wel.

Daphne zal onder het mes gaan om het bobbeltje te laten verwijderen. “Er is gelukkig iets aan te doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om Daphne Deckers vaker terug te zien op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen