Beau vraagt Johan Derksen: ‘Is dit een noodkreet aan John de Mol?’

Beau van Erven Dorens heeft zijn twijfels bij de aankondiging van Johan Derksen om per medio 2022 te stoppen met televisie. “Is dit een noodkreet aan John de Mol?”, vroeg hij hem gisteren in zijn talkshow.

Beau van Erven Dorens en Johan Derksen © Beau

Johan Derksen heeft naar eigen zeggen besloten om na het volgende tv-seizoen te kappen met Veronica Inside, omdat hij in herhaling valt. Dat legde hij gisteren ook uit aan de talkshowtafel van Beau. “Ik zit daar 24 jaar en het kabbelt voort. Het is automatischepilootwerk.”

Op audiëntie bij John

Het idee om te stoppen ontstond al vóór de racismerel rondom Veronica Inside, aldus Johan. “Er waren wat onderlinge ergernissen en speelde met de gedachte: als het contract afgelopen is, dan stoppen we. Maar toen werden we bij de directie geroepen, zomaar uit het niets met z’n drieën. We gingen ’s avonds naar het hoofdkwartier in Laren.”

Daar zat de complete Talpa-directie. “Met John erbij. Er was een PowerPoint-presentatie van directeurtje. Het was van: nou, die Matthijs van Nieuwkerk kan er helemaal niks van, er is maar één ster in de talkshows in Nederland en dat is Johan Derksen. Zo’n presentatie was dat. We waren onderscheidend, spraakmakend: alles was geweldig.”

Dagelijkse talkshow

Het verzoek van Talpa was om een dagelijkse talkshow te gaan maken van een uur. “Met voetbal als rode draad, maar de actualiteit er ook bij. Dat sprak mij zo aan, want ik heb 12 jaar gevoetbald, 39 jaar bij VI gewerkt en ik zit 24 jaar aan die tafel. Alleen maar over voetbal. Het was voor mij dus een verademing om ook over andere dingen te mogen praten.”

René van der Gijp en Wilfred Genee zagen het niet zitten. “René vond het te gek worden elke avond. Die had er geen trek in, dat mag. Wilfred begon te zeuren over zijn radioshow, omdat hij elke ochtend om 6.00 uur de deur uitmoet om een afschuwelijk smakeloos radioprogrammaatje te maken. Dat vond hij blijkbaar belangrijker dan die talkshow.”

Geheime noodkreet?

Op dat moment heeft Johan de knoop doorgehaakt. “Wilfred en René moeten die keuze zelf bepalen, maar ik heb geen zin om mijn contract te verlengen en nog een paar jaar door te kabbelen. Ik weet precies wat er komt: dan komt Huub Stevens, Maradona valt in het water.”

Beau van Erven Dorens vraagt zich af of Johans aankondiging om te stoppen stiekem een soort ultimatum is. “Oké, maar is dit een geheime noodkreet van: John de Mol, bel me op, doe er even wat geld bij en ik doe dan een dagelijkse talkshow met voetbal en ook de rest erbij?”

Johan ontkent

Johan reageerde ontkennend: “Nee hoor, ik heb helemaal geen ambitie.”

Beau: “Maar je had het wel graag gedaan, zeg je.”

Johan: “Jawel, maar met ons drieën. Wij met z’n drieën hebben chemie. Ik heb niet de illusie dat ik solo ook succesvol ben op de tv.”

Beau: “Nee, maar als zij met z’n tweeën toch meedoen, zou je dan alsnog akkoord gaan?”

Johan: “Nou nee, ik heb gezegd: die show met die setting – en het hoeft van mij niet elke dag hoor, het mag ook drie keer in de week – maar wel met een ander format. Niet alleen dat voetbal. Ik ben uitgeluld over voetbal.”

Een echt harde ontkenning van Johan kwam er niet. Het lijkt er al met al op dat de deur toch nog op een kier staat…

Fragment

Een fragment van Johan bij Beau:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johan Derksen na medio 2022 toch gewoon op de buis blijft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen