Peter R. de Vries kotst ‘brallerige’ Rolex-patsers compleet onder

Peter R. de Vries heeft gisteren in RTL Boulevard keihard uitgehaald naar de drie heren die centraal staan in de nieuwe Videoland-documentaireserie Tijd is Geld. “Het is allemaal heel patserig.”

Peter R. de Vries © RTL Boulevard

RTL overstelpt de jonge leden van Videoland met allerlei ‘helden’ die het slechte voorbeeld geven. Naast de docuserie over de grootverdieners op OnlyFans, is er nu ook het drieluik Tijd is Geld over ’s lands succesvolste horlogeverkoper Jasper Lijfering. Samen met zijn kompanen slijt hij belachelijk dure patserklokkies aan onder meer Lil’ Kleine.

Brallerige patsers

Peter heeft even gekeken en krijgt er ronduit kotsneigingen van. “Ik moet je zeggen dat het in principe wel aan mij besteed is, want ik ben zelf ook een horlogeverzamelaar. Ik hou van mooie horloges, dus mijn aandacht hebben ze wel. Maar ik moet je toch zeggen: ik heb deze docu toch een beetje met gene en weerzin zitten bekijken.”

Waarom is dat? “Het gaat om jongens van in de twintig die in driedelige kostuums en met wanstaltig dikke sigaren in beeld komen en zich gedragen alsof ze 50 zijn in plaats van 25. Het kwam op mij allemaal een beetje patserig en brallerig over. Daardoor werd het toch een beetje onsympathiek.”

Domme jongens

Het is niet om aan te zien, aldus Peter. “Ik trok ook wel mijn wenkbrauwen op dat je dan een passage ziet dat een van die jongens dan vol trots zegt: ‘Ja, we zitten middenin een pandemie, maar wij gaan vanmiddag naar Rome om een horloge van drie ton op te halen.’ Dan denk ik: waarom zeg je dat en waarom doe je dat zo?”

Ze zetten zichzelf heel slecht neer, vindt hij. “Je kunt misschien goed horloges verkopen, maar van pr en marketing hebben ze kennelijk nog helemaal geen verstand. Op het moment dat je dan jezelf moet verkopen in beeld… Ga dan niet met dikke sigaren daar staan en driedelige kostuums en een loopje nemen met de pandemie. Dat vond ik dom.”

Wat is hun probleem? “Ik denk dat het een beetje jeugdige onervarenheid is.”

Fragment

Peter in Boulevard over de horlogepatsers:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het eens met Peter R. de Vries?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen