Eva Jinek boos op Diederik Gommers: ‘Waarom ga je naar Op1?’

Eva Jinek is tijdens het afgelopen tv-seizoen in conflict geraakt met Diederik Gommers, omdat de landelijke ic-voorzitter ook naar uitzendingen van concurrent Op1 ging. “Ze hing boos aan de lijn.”

Eva Jinek en Diederik Gommers © Jinek

Diederik Gommers is vanwege de coronapandemie in een mum van tijd een gewilde talkshowgast geworden. Hij heeft het afgelopen jaar tientallen keren opgetreden in praatprogramma’s op televisie, waaronder Op1, Beau en Jinek. “Ik heb veel geleerd over het talkshow-wereldje”, vertelt hij in Veronica Magazine.

Bonje met Jinek

Van alle talkshowhosts staat met name Eva Jinek heel competitief in de wedstrijd, zo heeft Diederik ervaren. “Er is een heel spel gaande achter de schermen. Als ik twee keer achter elkaar bij Op1 zit, hangt de volgende dag Eva Jinek boos aan de lijn”, onthult het ic-opperhoofd.

Het heeft niet geleid tot een breuk tussen beiden. “Ik heb twee favoriete interviewers, dat zijn Eva Jinek en Mariëlle Tweebeeke. Zij luisteren goed, voelen precies aan als ik ga twijfelen of horen aan je zinsopbouw dat je aan het nadenken bent en dan nemen ze ’m over. Als gast word je daardoor relaxed en val je nooit stil.”

Diederik zegt soms nee

Soms verkoopt Diederik de talkshowredacties een nee. “Als het niet over corona gaat, kom ik niet. Begrijp me niet verkeerd: ik hou van gezelligheid, samen een biertje drinken op het terras als het weer kan. Maar dat hoeft echt niet op camera.”

Ook let hij voortaan extra goed op zijn woorden. “Zo gaf ik bij Op] een keer mijn mening over die Black Lives Matter-rel bij Veronica Inside: ik nam het op voor Wilfred Genee, steunde hem. Dat kwam me op veel kritiek te staan. Nu weet ik: aan talkshowtafels moet ik het echt alleen over de pandemie hebben.”

Publiciteitsge*l

Diederik kreeg vervolgens de mannen van Veronica Inside over zich heen, die hem verweten publiciteitsge*l te zijn. Waarom zit hij zo graag op zijn praatstoel? “Het ligt wel in mijn persoonlijkheid om deel te nemen aan discussies.”

Toch verwacht Diederik van de buis te verdwijnen als het coronavirus uit de wereld is. “Als we verlost zijn van het virus, verdwijn ik ook weer van tv. Wel zal ik moeten afkicken. Een eigen tv-show? Alleen als het met mijn vak te maken heeft. Maar eerst een time-out, daarna zal ik erover nadenken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u de woede van Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen