Maan onthult in talkshow Beau waarom ze geen rokjes meer draagt

Zangeres Maan draagt vrijwel nooit meer rokjes als ze op het podium staat om liedjes te zingen. Waarom is dat? Ze onthulde het gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Maan de Steenwinkel © Beau

Maan zat aan tafel omdat ze zich samen met zangeres Bente inzet tegen grensoverschrijdend gedrag. “In de clubs ken ik ook zeker dat er mensen langslopen die ineens je bil pakken. Dan draai ik me om en ik heb mezelf nu wel aangeleerd: ik ga diegene er honderd procent op aanspreken. Tenzij er vijf jongens staan, want dan weet je natuurlijk niet…”

‘Vind je dit normaal?!’

Als ze wordt lastiggevallen door een eenling, dan gaat Maan er keihard tegenin. “Soms zie je er eentje weglopen en die pak ik dan en dan zeg ik: wat denk je dat je aan het doen bent, vind je het normaal? Wees dan ook stoer genoeg om het toe te geven.”

Ze heeft heel vaak last van ongewenste aanrakingen. “Als ik aan het optreden ben, vind ik het ook heel leuk om het publiek in te springen en daar met mensen te zingen. Dan voel ik ook handen op plekken waar ze absoluut niet thuishoren. Als ik dat wil doen, dan moet ik het doen, maar mensen moeten weten dat dat niet kan.”

Geen rokjes meer

Door al die vervelende heren, heeft Maan besloten om zichzelf meer te bedekken op het podium. “Het is niet voor niets dat ik bijna geen rokjes meer draag op het podium, maar heel vaak broeken.”

Het gaat de laatste tijd wel heel ver, aldus Maan. “Een vriendin vertelde mij ook een verhaal dat ze laatst op een strand zaten, bijna een leeg strand en toen kwam er een man. Die zat achter hen en die ging zich achter hen bevredigen, terwijl ze daar zaten te zonnen. Dan denk ik: waar gaat het heen?”

Straatintimidatie

Maan heeft ook op straat last van intimidatie. “Ik heb ook als ik ’s avonds op straat fiets en ik zie een groepje waarbij ik bij voorbaat weet dat ze zometeen gaan roepen, dat ik net doe alsof ik mijn moeder bel of muziek op zet, terwijl ik dat niet doe. Je antennes gaan dan aan.”

Vreselijk, vindt Lucky TV-maker Sander van de Pavert dat. “Dat gedrag op straat en die kleine dingetjes: ik erger me daar dood aan als ik dat zie. Ik vind dat heel naar. Het gaat ook om de manier waarop er uit een auto gekeken wordt, er even langzamer gereden wordt.”

Ook Sander slachtoffer

Sander is zelf ook wel eens slachtoffer geweest van grensoverschrijdend gedrag. “Nou, jij had het net over die bil en ik ben wel eens in mijn bil geknepen, ja. In de kroeg. Ik moet je zeggen: dat is op een heleboel manieren heel vervelend gewoon. Ik vond het sowieso niet zo heel prettig om aangeraakt worden door mensen die ik niet ken.”

Fragment

Maan bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen