Meilandjes zorgen voor woede op NPO Radio 1: ‘Ik word echt kwaad’

De Meilandjes hebben op de nieuwszender NPO Radio 1 voor een woedeuitbarsting gezorgd. Presentator Ron Vergouwen verloor zijn beheersing toen het over de steenrijke SBS 6-familie ging.

Margreet Reijntjes en Ron Vergouwen © NPO Radio 1

Het gaat tegenwoordig elke dag wel over Martien Meiland of een van zijn gezinsleden. Ze scoren zó goed op SBS 6 dat inmiddels de halve tv-zender op hen drijft. Naast twee keer per week Chateau Meiland, duikt Martien om de haverklap op in het weekendamusement, terwijl dochters Maxime en Montana nu een metamorfoseshow hebben.

‘Ik heb hier genoeg van!’

Maxime en Montana maken elke donderdag het programma Petit Chateau, waarin ze kinderkamers opknappen. Het kwam aan bod in het programma De Perstribune op NPO Radio 1, waar Ron Vergouwen het televisienieuws besprak.

Ron kreeg uit het niets een woedeaanval toen het over de Meiland-zussen ging. Hij verfrommelde zijn presentatieteksten en gooide die over zijn schouder. “Ik heb hier helemaal genoeg van! Ik ben echt kláár met de familie Meiland. Op doktersadvies. Die heeft gezegd: ‘Ron, je hebt een overkill. Stop ermee!’ Ik ben echt zó klaar met die familie.”

Collega’s in shock

De centrale presentatrice Margreet Reijntjes schrok zich helemaal het apezuur. Ze had niet verwacht dat haar collega Ron zo zou ontploffen. “Ik schrok gewoon even, weet je dat?”

Ron daarop: “Ja, ik begin kwaad te worden. Het is alleen maar de familie Meiland op SBS 6. Ik vond het hartstikke leuk in het begin, maar ik heb echt een overkill.”

Margreet: “Ja, je kijkt echt boos, helder.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen