Diederik Gommers niet meer naar Op1 als Jort Kelder aan tafel zit

Diederik Gommers wil op donderdagen, als Jort Kelder aan het hoofd van de tafel zit, niet meer aanschuiven in de talkshow Op1. Het ic-opperhoofd ergert zich enorm aan de talkshowhost.

Diederik Gommers en Jort Kelder © Op1

Jort Kelder, die samen met Welmoed Sijtsma het donderdagduo van Op1 vormt, ontplofte in november toen Diederik Gommers voorstelde ‘om kerst maar een jaartje over te slaan’. “Ik dacht dat we een democratie hadden en niet een soort artsenjunta dat ons bestuurt”, brieste Jort. Daar reageerde Diederik weer geprikkeld op.

Diederik boycot Jort

Kennelijk waren die uitspraken reden voor Diederik om een donderdagse Op1-boycot in te voeren. Gevraagd wie zijn minst favoriete presentator is, antwoordt hij in Veronica Magazine: “Jort Kelder. Als hij bij Op1 zit, kom ik niet. Die wil alleen maar zijn eigen mening doordrukken. Dat mag, maar nodig mij dan niet uit.”

Het is een behoorlijke sneer van Diederik aan het adres van Jort. Eerder liet de intensive care-arts weten dat hij het liefst aan tafel zit bij Eva Jinek en bij Mariëlle Tweebeeke van Nieuwsuur.

Op1 fan van Diederik

Op1-eindredacteur Rachel Franse blijft Diederik gewoon uitnodigen, ook al boycot hij Jort. “Diederik Gommers is de man die over de ic-vloeren loopt en hij kan daar in gewonemensentaal over vertellen. En ja, dat doet hij goed”, laat ze weten.

“Ik heb veel respect voor de artsen die bij ons aanschuiven: het zijn mensen die tegen een stootje kunnen. Niets is ze te veel, ook al zijn ze vaak doodop.”

Artsenjunta

Jort brieste eerder dus over een ‘artsenjunta’. Hij heeft er bezwaar tegen dat dokters zo veel aan het woord komen. Wat vindt Rachel van de kritiek dat er ‘wel heel vaak dokters aan tafel zitten’? “Ik neem kritiek altijd serieus, maar nog belangrijker is het om de juiste afwegingen te maken.”

“Onze kijker wil geïnformeerd werden over het laatste coronanieuws, dus moeten wij ervoor zorgen dat we de beste dokters van Nederland aan tafel hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het terecht dat Diederik Gommers niet aan tafel wil bij Jort Kelder?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen