Lex Uiting wil niet praten over Twan Huys-flop: ‘Vindt RTL niet leuk’

Lex Uiting wil niets meer zeggen over RTL Late Night met Twan Huys, een van de grootste flops in de historie van RTL 4. Het ligt volgens hem gevoelig, zowel bij de presentator als bij de zender.

Lex Uiting © RTL Boulevard

Tijdens Twan Huys’ korte commerciële avontuur bij RTL, was Lex Uiting zijn vaste verslaggever. Hij maakte de megaflop dus van dichtbij mee, maar wil er bijna niets over zeggen. Het zorgt voor een ongemakkelijk moment in het programma van Wilfred Genee op Radio Veronica.

‘Ik was er niet bij’

Lex, die gisteren overigens met een stukje drop tussen zijn tanden verscheen in RTL Boulevard, probeert aanvankelijk om makkelijk van het onderwerp af te komen. “We hebben het natuurlijk besproken en we probeerden er alles aan te doen om dat programma werkende te krijgen. Dat is niet gelukt, hè? Dat lag aan heel veel dingen.”

Sidekick Niels van Baarlen: “Dat lag toch maar aan één ding? Dat Twan niet bij RTL paste en dat de kijker het niet geloofde?”

Lex daarop: “Dat kan ik niet beoordelen, want ik ben niet betrokken geweest bij die gesprekken tussen RTL en Twan.”

‘Waarom zeg je niks?’

Wilfred Genee verbaast zich over de gesloten houding van Lex. “Je durft er geen antwoord op te geven, waar komt dat door? Vind je het lastig om daar een antwoord op te geven?”

Lex wijst erop dat zijn werkgever RTL daar niet zo blij mee zou zijn. “Weet je wat het is? Als ik iets zeg over Twan, dan vindt Twan het misschien niet fijn. En als ik iets zeg over RTL, dan vindt RTL het misschien niet fijn.”

Hij weet er ook gewoon niks over, aldus Lex. “Ik ben daadwerkelijk niet bij die gesprekken geweest. Ik hoorde echt op die dag zelf van: ‘Vanavond maken we de laatste uitzending.’ Ik kan er dus weinig aan toevoegen, jongens. Jullie hebben aan mij een slechte bron.”

Ongemakkelijk

Lex is nog niet van Wilfred af. Later in de uitzending merkt hij op: “Je werd er heel ongemakkelijk door net. Is dat ook de Limburgse connectie dan? Dat je elkaar een beetje extra steunt?”

Lex: “Nee, maar ik denk: als je een vraag hebt, dan moet je of Twan bellen of RTL.”

Wilfred: “Het ging om jouw beleving en hoe jij erop terugkeek.”

Blijvende schade

Lex: “Nou, als we in die show zaten was het fijn en goed, maar als je dan later wat terugkijkt, kun je er misschien anders naar kijken.”

Wilfred: “Heeft hij daar blijvende schade aan overgehouden?”

Lex: “Dat weet ik niet. Hij maakt nu natuurlijk programma’s bij KRO-NCRV, is weer terug bij de NPO…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het raar dat Lex Uiting niet gewoon wil praten over de RTL Late Night-flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen