André Hazes jr. door EenVandaag betrapt op snusgebruik

André Hazes jr. is door EenVandaag betrapt op snusgebruik. Het programma bracht gisteren een foto in beeld waarop de volkszanger poseert met zijn nieuwe schoonvader. Voor hen ligt een bakje snus.

André Hazes jr. © Instagram, EenVandaag

Snus, een zakje met smaakstof en nicotine dat je tussen je lip en tandvlees stopt, is in opkomst in Nederland. Verslavingskliniek Jellinek maakt zich daar enorm veel zorgen over, omdat nicotine heel erg verslavend is. Gisteren liet EenVandaag de twee patserige eigenaren van de webwinkel The Snus Company aan het woord.

André gebruikt snus

Eigenaren Riny van den Berg en Rick Jansen zien hun omzet elke maand verdubbelen en rijden inmiddels rond in enorme patserbakken. “Steeds meer mensen hebben er toch over gehoord”, zegt Rick.

En Riny: “Ik denk ook wel echt door bekende mensen. Dit is een foto van afgelopen week van André Hazes. Hij was volgens mij met zijn nieuwe schoonvader en dan zie je toch ook een bakje op tafel liggen.”

Jellinek boos op Hazes

EenVandaag bracht daarop vol de foto van André en zijn snus in beeld. “Als je weet wat het is en als de verpakking op tafel ligt, dan valt het op dat hij dit pakje Snus op tafel heeft liggen”, aldus Rick.

Heel onhandig, vindt Tom Bart van Jellinek het. “Nicotine is een van de meest verslavende stoffen die we kennen. Je raakt er heel snel verslaafd aan. Als je dit gebruikt en je raakt gewend aan nicotine, dan kan de stop naar roken kleiner worden.”

Overlijden

Het promoten van dit product door André Hazes jr. kan uiteindelijk leiden tot overlijdens. “Je weet dat een op de vier mensen uiteindelijk overlijdt aan roken, dus alles wat je kan doen om dat te voorkomen kan enorme gezondheidswinst opleveren.”

De marketing van snus is volop gericht op tieners en twintigers. “Jongeren mensen die nog niet bekend zijn met tabaksgebruik. Daarmee boren ze een nieuwe doelgroep aan.”

Rick en Riny van The Snus Company hopen dat meer mensen het gaan gebruiken en ze hun omzet nóg meer zien stijgen. “We zijn inmiddels in contact met grote ketens als Primera.”

Fragment

Het fragment uit EenVandaag:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat BN'ers een verslavingsgevoelig product als snus promoten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen