Karin Bloemen adviseert Op1-kijker: ‘Duik altijd weg bij vuurgevecht’

Avond aan avond blijken BN’ers in talkshows echt óveral verstand van te hebben en we hebben nu ook een sterdeskundige op het gebied van schietpartijen: Karin Bloemen. Ze gaf gisteren tips in Op1.

Karin Bloemen © RTL

Karin Bloemen was woensdag ooggetuige van een vuurgevecht tussen de politie en een stelletje bandieten. Een waardetransportauto van Brink’s werd ’s middags belaagd op de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord, waarna er een wilde politieachtervolging ontstond. Die eindigde in Broek in Waterland, waar de cabaretière woont.

Pang pang pang

De auto van de overvallers strandde in de tuin van haar buren, waardoor Karin alles van dichtbij meekreeg. Er belandde zelfs een kogel in het ruit van haar buurvrouw. Aangezien Karin ’s avonds nog aan het bijkomen was van alle ophef, ging ze niet naar een talkshow. “Karin is echt totáál van de leg”, zei goede vriend Gerard Joling daarom in Beau.

Gelukkig was Karin gisteren weer een beetje bijgekomen en kon ze ’s avonds naar de talkshow Op1. “Ik stond met mijn kleinkind op mijn arm boven te kijken uit het raam en de politie deed: ‘Zakken!’ Ik dacht: waarom? En dan hoor je opeens pang pang pang.”

Hysterisch

Karin blikt terug op een behoorlijk spannende middag. “Het was echt een achtervolging. Ze werden echt opgewacht, dus ze móesten vluchten. Dat was gelukkig niet bij ons, want ze hadden ook bij ons de oprit op kunnen gaan. Dan hadden ze meteen gestopt. Ze zijn één huis verder gegaan. Het was hysterisch echt.”

Ze had wat beelden meegenomen naar de studio. “Dit is gewoon letterlijk bij mij achter. Ik heb iemand doodgeschoten zien worden. De kogelgaten zitten bij mij in het huis en bij de buren in de ramen. Mijn complimenten ook voor mijn buren die echt doodsangsten hebben uitgestaan.”

Karin blij dat ze nog leeft

Eigenlijk is Karin vooral blij dat ze nog leeft. De kogels scheerden op enkele tientallen meters na langs haar heen. “Ik dank god op mijn blote knieën dat we er nog zijn. Ook de politie zei echt serieus: ‘Dit hebben wij nog nooit zó heftig meegemaakt.’ De brutaliteit ook om in een woonwijk te schieten, dat kan toch niet?”

Al met al is Karin behoorlijk van slag. Gelukkig kan ze zich zaterdag even ontladen tijdens de Songfestival-finale, die ze samen met haar goede vriend Gerard Joling bijwoont. “Ik kon niet slapen en ik werd wakker en dacht: ik heb gewoon de zenuwen. Dat heeft iedereen. Iedereen is helemaal gespannen, als een soort ontlading.”

Tips en tricks

Heeft ze nog tips en tricks voor andere mensen die in een vuurgevecht belanden? “Als mensen ooit geschiet horen: ga alsjeblieft weg bij je raam. Ik deed het niet en doe niet zo stom als ik. Ik stond als een kip naar het onweer te kijken en te veel te denken van: hoe kan dit nou? Het is stom.”

Goede tip van Karin. Als er veertig agenten in een vuurgevecht achter een stel losgeslagen bandieten met automatische wapens aanrennen, is het naar verluidt ook niet handig om even te gaan buurten in de voortuin of passerende agenten te vragen wat er nou allemaal aan de hand is.

Samen komen we er wel.

Fragment

Karin Bloemen over haar wildwestavontuur:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Karin Bloemen graag in een eigen programma op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen