Kamerboerin te dik voor Eurovisie Songfestival, slaat uitnodiging af

Kamerboerin Caroline van der Plas slaat de uitnodiging om het Eurovisie Songfestival bij te wonen af. De politica voelt zich niet welkom als vrouw met overgewicht. Dat laat ze weten op Twitter.

Caroline van der Plas © RTL

Het Songfestival zal worden bijgewoond door duizenden mensen en dat kan alleen onder speciale voorwaarden. Het is een zogeheten Fieldlab-evenement en daar mogen volgens de overheid geen risicogroepen bij aanwezig zijn, vanwege hun extra grote kans om ernstig ziek te worden van het coronavirus. Ook dikke mensen zijn een risicogroep.

Dikkerdjes niet welkom

Caroline heeft het AD-artikel ‘Te zware mensen mogen niet naar Fieldlab-evenementen en dus ook niet naar het songfestival’ gelezen en besloot haar uitnodiging voor het liedjesfestijn af te zeggen. Met pijn in het hart, omdat ze een groot liefhebber is van het hele gebeuren.

De voorvrouw van de BoerBurgerBeweging: “Kreeg uitnodiging van Eurovisie Songfestival voor de halve finale op 18 mei. Aangezien ik als dikkerd eigenlijk niet welkom ben, heb ik dit afgeslagen. Wel gevraagd of ik iemand mag aanwijzen, die anders nooit bij zoiets aanwezig zou kunnen zijn, om die in mijn plaats te laten gaan.”

Caroline zegt af

De populaire politica deelt ook haar afzeggingsmail. “Beste organisatie, dank voor uw uitnodiging, maar aangezien ik een BIVII heb die valt onder hoog risico en ik heb begrepen dat mensen zoals ik dan eigenlijk niet welkom zijn, moet ik de uitnodiging helaas afslaan”, laat ze daarin weten.

Caroline vervolgt: “Ik heb mij overigens enorm verbaasd over deze uitsluiting van mensen met overgewicht, maar ook 70-plussers en nierpatienten bijvoorbeeld. Mensen die negatief zijn getest, vormen immers geen risico, lijkt me. Ik heb principiële bezwaren tegen deze uitsluiting en zal ook om die reden deze uitnodiging moeten afslaan.”

Doorgewinterde fan

Eigenlijk hoopt Caroline nu dat ze haar uitnodiging aan iemand anders kan geven. “Ik hoop dat u in mijn plaats iemand wil uitnodigen die anders nooit naar zo’n evenement zou kunnen gaan, bijvoorbeeld vanwege geldgebrek. Zou u daartoe bereid zijn? Ik kan dan wel iemand aandragen, die in mijn plaats gaat.”

“Ik wens u in ieder geval ontzettend veel plezier en succes. Als doorgewinterde songfestival-fan ga ik zeker kijken. Hartelijke groeten, Caroline van der Plas.”

Tweet

De bewuste tweet van Caroline:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat dikke mensen niet welkom zijn bij het Songfestival?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen