Harry Mens ergert zich aan ‘gays en lesbiennes’ in talkshow M

Harry Mens kijkt niet graag naar de talkshow M van Margriet van der Linden. De Business Class-ster vindt dat het programma veel te gay is en dat er relatief weinig ruimte is voor heteroseksuele mensen.

Harry Mens © Business Class

Het is een speerpunt van de talkshow M om meer diversiteit op televisie te brengen. Het programma is op de buis gebracht door NPO-bazin Shula Rijxman, wordt geproduceerd door Irene van de Brekel (de vrouw van D66-minister Kajsa Ollongren) en dus gepresenteerd door Margriet. GeenStijl omschreef het eerder als ‘een lesbisch kwartet’.

Te gay

Harry vindt het allemaal iets te veel lesbisch en iets te veel gay, klaagt hij in weekblad Privé. “De gasten in dat programma zijn te voorspelbaar. Het zijn de gays, de lesbiennes en de transgenders, die daarin de boventoon voeren. Ik heb daar niets op tegen, maar het kan ook te veel zijn en daardoor te weinig verrassend.”

Veel liever kijkt Harry naar de andere zevenuurshow van NPO 1, De Vooravond. “Dat vind ik verfrissend. Ik kijk er graag naar. Dat geldt niet voor M van Margriet van der Linden.”

Huishoudschooltypes

Je zou zeggen dat Harry dan wel graag kijkt naar de jonge presentatrices van Goedemorgen Nederland, maar dat is ook niet het geval. “Ik sta elke ochtend heel vroeg op en dan kijk ik naar het nieuws en naar Goedemorgen Nederland van WNL. Van dat laatste ben ik niet onder de indruk.”

Waarom niet dan? “Dat programma wordt gepresenteerd door huishoudschooltypes die geen enkele diepgang in de gesprekken weten te leggen. Dat geldt ook voor RTL Boulevard, dat me niet kan boeien.”

Eva Jinek

Er is wel veel talent voortgekomen uit Goedemorgen Nederland en dan in het bijzonder Eva Jinek. Kijkt hij wel eens naar haar of Op1? “Naar de talkshow Op1 kijk ik niet, want bij al die verschil- lende presentatoren van die talk- show heb ik geen gevoel. Het is me bovendien te laat om te kijken.”

“Dat geldt ook voor de talkshow van Eva Jinek, ofschoon ik haar programma nog weleens in de herhaling bekijk. Eva is op haar best als ze een pittige bui heeft en dat komt helaas te weinig voor.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen