Felle discussie over Quincy Promes in talkshow Beau: ‘Opmerkelijk’

Het feit dat Quincy Promes is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK Voetbal in juni, leidde gisteren tot discussie in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Peter R. de Vries, Quincy Promes en Hélène Hendriks © Beau, NOS

Quincy Promes gaf vorig jaar juli een feest in zijn bedrijfspand in Abcoude. Een ruzie met een neef escaleerde dérmate, dat Promes hem een mes in het lijf zou hebben gestoken. Half december belandde Promes kortstondig in de cel. De zaak loopt nog, maar de voetballer ontkent nog altijd elke betrokkenheid.

Frank de Boer verdedigt Promes

Bondscoach Frank de Boer ziet Promes niet als een tikkende tijdbom. “Nee, dat vind ik niet. Nogmaals: in Nederland is het nog steeds zo dat je onschuldig bent zolang je nog niet veroordeeld bent. Dat is hij. In mijn ogen speelt het op dit moment niet. Hij speelt gewoon heel goed in Rusland.”

Hij vervolgt: “Je kunt ook zeggen: als hij uiteindelijk onschuldig is en dat denk ik, ik durf niet mijn hand ervoor in het vuur te steken, maar wij gaan er vanuit dat het zo is. Dan kijk ik gewoon wat onze selectie nodig heeft en dan wil ik niet zo’n speler het EK ontnemen.”

Peter R. de Vries verbaasd

Hélène Hendriks vindt Frank de Boer wel héél stellig klinken. “De angst is natuurlijk een beetje dat er op een gegeven moment ruis zou kunnen ontstaan tijdens het EK. Ik vroeg hem later ook nog hoe hij daar zo zeker van is. Heeft de KNVB met Justitie gesproken? Of zijn er afspraken gemaakt?”

Peter: “Ik vind het heel opmerkelijk dat Frank de Boer zegt dat hij denkt dat hij onschuldig is. Dan vraag ik me wel af waar hij dat nou precies op baseert. In principe heeft hij natuurlijk gelijk dat zolang je niet veroordeeld bent, je voor onschuldig moet worden gehouden, maar als hij zegt: ‘Ik denk dat hij onschuldig is’, dan denk ik: doet hij dat op zijn bruine ogen?”

‘Het ziet er niet goed uit’

De misdaadjournalist vraagt zich af of Frank zich wel verdiept heeft in de zaak. “Want ik heb me wél verdiept in de zaak en nou ja, laat ik dan toch een piepklein voorschotje nemen: hij staat er niet goed voor”, aldus Peter.

Gastheer Beau van Erven Dorens: “Maar die jongen is ook nog niet veroordeeld. Moet je dan zo’n jongen het EK afnemen? Dat is de grote droom van elke speler.”

Hélène: “Ja, maar dat is niet relevant of het de grote droom is van die speler.”

Peter: “Laat ik zeggen: ik vind het toch wel lastig om daar zo rigide aan vast te houden. Als nou uit alle feiten en omstandigheden blijkt dat het er toch niet fijn uitziet – en ik druk me nog steeds heel mild uit – dan moet je misschien toch wel afwegen of je daar goed aan doet.”

Fragment

Het bewuste fragment uit Beau:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Promes ondanks de steekpartij meekan naar het EK Voetbal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen