‘Eurovisie Songfestival in Rotterdam leeft totáál niet in Nederland’

Het duurt nog maar twee weken: dan barst het Eurovisie Songfestival los in Rotterdam. Het leeft echter totáál niet in ons kand, merkt Privé-sterjournalist Jan Uriot. Kennelijk werkt joligheid niet in coronatijd.

Eurovisie Songfestival © NPO

Het Rotterdamse Songfestival kost ons land vele miljoenen euro’s, maar er is eigenlijk heel weinig over te doen in ons land. Dat heeft natuurlijk te maken met de coronapandemie die ons land nog steeds in zijn greep houdt. Leeft het een beetje bij Jan Uriot, de excentrieke sterjournalist van Privé? “Bij mij niet”, zegt hij.

Ligt het aan Jeangu?

Het leeft misschien nog het meest in Rotterdam zelf, vertelt hij aan Privé TV. “Het kriebelt wel in Rotterdam en die stad doet vreselijk zijn best om alles te promoten – dat hoort ook zo – maar het is een internationaal iets en daar moeten we hartstikke trots op zijn. Maar ik kom uit Amsterdam en ik zie niemand met een hoedje en een vlaggetje lopen, jij?”

Het ligt misschien ook aan de inzending van dit jaar: Jeangu Macrooy heeft niet echt een opzwepend liedje gemaakt. “Ik bedoel: het kan aan het liedje liggen. Het liedje van Jeangu spreekt niet tot iedereen z’n verbeelding.” Bovendien hangt er vanwege de broccoli-rel wat negativiteit omheen. “Dat is ook weer zoiets, ja.”

Nederland heeft geen zin

Wat is het toch dat Nederland er niet zo’n zin in heeft? “Ik weet het niet hoe het nou precies komt dat Nederland er niet helemaal achter staat. We moeten erachter staan met z’n allen. Er zijn landen geweest waar het Songfestival werd gehouden en dat was een nationaal iets waar men trots op was. Hier in Nederland merk je het niet.

“We moeten nog twaalf dagen, dus het kan nog wel. Maar ik merk het in het land niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had het Eurovisie Songfestival beter nóg een jaartje kunnen overslaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen