Duncan Laurence zat inderdaad niet live in finale: ‘Inhoudelijke keuze’

Duncan Laurence zat zaterdagavond inderdaad niet met een liveverbinding in de finale van het Eurovisie Songfestival. Het was een inhoudelijke keuze, reageerde Sietse Bakker ’s avonds in Op1.

Duncan Laurence en Sietse Bakker © NPO

Vanwege een positieve coronatest moest Duncan Laurence het liedjesfestijn bekijken vanuit zijn woonkamer. Het liefst had hij Europa nog wel even live toegesproken door middel van een liveverbinding, maar daar heeft de organisatie niet voor gekozen. “Als het niet gebeurt, zou ik dat best schandelijk vinden”, zei Cornald Maas voorafgaand aan de finale.

Sietse Bakker reageert

Op1-opperhoofd Sietse Bakker werd er gisteren naar gevraagd in de talkshow Op1. Presentator Paul de Leeuw: “Het enige dat jammer was, is dat Duncan Laurence er niet live bij was. Heb je dat nog wel overwogen? Een Zoom-verbinding is zo gemaakt.”

Sietse: “Ja, alleen als je kijkt naar wat we vanavond hebben neergezet: Duncan met Arcade én zijn nieuwe single Stars… Ik kon het niet laten om toch even naar binnen te lopen op het moment dat dat op het scherm kwam. Ik heb daar echt wel een traantje gelaten. Het was zó mooi.”

Inhoudelijke keuze

Astrid Joosten: “Nee, maar Paul bedoelde eigenlijk te vragen, Sietse: hoe makkelijk was het niet geweest om even te schakelen, zodat hij ook nog even iets had kunnen zeggen tegen Europa? Tenslotte hebben we het Songfestival aan hem te danken.”

Sietse: “Ja, nee, dat is een inhoudelijke keuze. Die hebben we al eerder moeten maken deze week, omdat je met al die generale repetities zit. Dan is dit de manier waarop je het doet. We hadden die back-up, hè?”

Cornald teleurgesteld

Het blijft jammer, vindt Cornald. “Er zijn helemaal geen vlekjes op de organisatie en ik vind het zó fantastisch gedaan, maar dit zou ik echt hebben gedaan. Het is maar een klein momentje. Het zou ook emotionerend zijn geweest als het in de uitzending had gezeten.”

Richard Groenendijk: “Je merkte het ook in het publiek, van: komt hij nog even? Zouden we hem nog even zien? Van: ja, dat is de verrassing op het eind dat we hem toch nog even zien! Dat viel wel tegen.”

Gemiste kans

Het is een gemiste kans, vindt Richard. “Ik heb het van de week ook ergens in een van de 730 talkshows waar ik zat gezegd: het meest schrijnende van dit geheel is dat de jongen door wie wij hier allemaal zitten, er niet bij is. Dat is heel sneu.”

Astrid: “Ik begrijp jullie punt en het punt is gemaakt. Ik denk dat we hier een streep onder moeten zetten. Het is prima om dit ook met Sietse te delen, maar vooral heel veel complimenten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen