Beau van Erven Dorens denkt dat Thierry Baudet beetje labiel is

Beau van Erven Dorens heeft het idee dat Thierry Baudet ‘een beetje labiel’ is. De RTL 4-ster vindt het bovendien ‘stuitend’ dat de politicus in coronatijd een soort wijnproeverij heeft georganiseerd.

Beau van Erven Dorens en Thierry Baudet © Beau

Thierry Baudet en zijn collega’s van Forum voor Democratie hebben medio april een soort wijnproeverij gehouden in het Tweede Kamergebouw, waar meerdere medewerkers besmet zouden zijn geraakt met corona. Zelf heeft Thierry mogelijk ook corona gehad. Hij lag een week ziek op bed, maar heeft zich niet laten testen.

Coronagriep

De Forum-voorman stond gisteren lachend de pers te woord. “Het kan de coronagriep zijn geweest, of een andere griep”, merkte hij op. “Ik heb met griepverschijnselen op bed gelegen. Koortsig, grieperig en daarna was ik weer kiplekker. Griep of coronagriep, wat maakt het uit.”

Inmiddels ligt Thierry’s fractie wéér overhoop met allerlei Kamerleden die zich afsplitsen. Het is en blijft een rotzooitje bij Forum en ook Beau van Erven Dorens vindt het allemaal niet om aan te zien.

Beetje labiel

Beau heeft het idee dat Thierry niet helemaal honderd procent is. “Ik heb een beetje het idee dat hij best wel labiel is.”

Zijn talkshowgast Wouter de Winther daarop: “Ja, dat is een kwalificatie die ik wel eens voorbij heb zien horen komen”, zegt hij. Het kabinet weet ook niet hoe ze met hem moeten communiceren, aldus Wouter. “Ministers zeggen ook: ‘Wanneer is hij op een manier aanspreekbaar en wil hij überhaupt met ons praten?'”

Stuitend

Het is ook ongelooflijk dat Thierry een wijnproeverij heeft gehouden, vindt Beau. “Ik vind het gewoon stuitend dat we in een crisis zitten en dan een soort proeverij en een liederlijk gedrag daar in die Tweede Kamer hebben, al zijn het maar drie soorten wijnen. Dat kan toch eigenlijk gewoon niet?”

Wouter: “Baudet heeft het zelf gerelativeerd. Volgens hem was het geen proeverij, omdat er maar drie soorten wijn beschikbaar waren. We hebben begrepen uit het circuit dat het daar een beetje liederlijk werd. Naar aanleiding van die ontmoeting zijn meerdere mensen besmet geraakt.”

Beau verbaasd

Beau is verbaasd over hoe Forum nu te werk gaat. “Als kiezer van zo’n partij denk je: waar heb ik nou eigenlijk op gestemd? Maar goed. Stel je voor dat je kiezer bent, dan denk je toch: ik wil dat die man mijn verhaal gaat vertellen daar. Dat gebeurt dus niet en sterker nog: het wordt allemaal gesplitst.”

Oud-Buitenhof-presentatrice Marcia Luyten: “Ik denk dat die kiezers het juist fantastisch vinden dat hij steeds zo’n show houdt. Kijk, het ticket waarop hij 8 zetels binnenhaalt – en dat is ontzettend veel – is dat hij anti-establishment is. Hoe meer ophef en hoe meer reuring en lelijke posters er komen: dat levert hem winst op. Daar vertrouwt hij op.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen