Beau-kijkers worden kotsmisselijk van brallerige horlogepatsers

De kijkers van Beau van Erven Dorens ergerden zich gisteren groen en geel aan de twee horlogepatsers die aan tafel zaten. “Wat een gladjoekels die horlogeboys”, luidde een van de vele reacties.

Horlogepatsers © Beau

Jasper Lijfering (foto: rechts) is eigenaar van de succesvolle horlogewinkel Amsterdam Vintage Watches, die hij van zijn ouders heeft overgenomen. Hij heeft nu een enorme misstap begaan door zijn eigen leegte en brallerigheid én die van zijn collega’s op camera vast te laten leggen voor een documentaireserie op Videoland: Tijd is Geld.

Arrogant aan tafel bij Beau

Het is zó’n patserfilm geworden dat Peter R. de Vries er maar moeilijk naar kan kijken, gaf hij eerder deze week aan in RTL Boulevard. “Ik heb deze docu toch een beetje met gene en weerzin zitten bekijken. Het kwam op mij allemaal een beetje patserig en brallerig over. Daardoor werd het toch een beetje onsympathiek.”

En gisteren zat Jasper dus aan tafel bij Beau van Erven Dorens, samen met zijn collega Ramon van der Lee. Toen bleek dat de kijker thuis het vollédig eens is met Peter R., want ook op de socials lopen mensen massaal leeg over Jasper en Ramons lege persoonlijkheden. “Ze zijn verschrikkelijk arrogant. Bah, bah”, briest Odette.

‘Je redactie doet slecht werk!’

Beau begon zijn interview kritisch. “Ik heb naar die documentaire zitten kijken, jongens, en dacht: wat ís dit? Wat zijn dit voor patsers? Wat is dit voor een handel?”, aldus de presentator. Op de schermen in de studio verscheen een Rolex in beeld. “De Rolex die we hier zien is jouw lievelingshorloge hè?”

Jasper daarop: “Ehh, dit is een damesvariant, dus de redactie had iets beter z’n best moeten doen.” Beau: “Nou, ik bedoel meer het merk Rolex.” Jasper: “Ja, Rolex zelf is inderdaad mijn favoriete merk.”

Brallerig

Met name enkele fragmenten uit de documentaire die in Beau werden uitgezonden, leidden tot weerzin bij de kijker. “Als mijn zoons eerste woord niet Rolex is, dan onterf ik hem”, ‘grapt’ Jasper bijvoorbeeld.

En ook vertelt hij over zijn zakelijke horlogedeal met Ellen DeGeneneres: “Drie uur later en anderhalve ton lichter ging Ellen tevreden naar huis.”

Jasper aan tafel bij Beau: “We komen misschien in eerste instantie wat brallerig over, maar ik denk dat het mooi is om daar ook doorheen te kunnen prikken. Voor ons is het ook van belang om een bepaalde service en lifestyle te bieden aan die mensen die die horloges kopen. Wat Peter R. de Vries verkeerd heeft gezien is de ironie ook een onderdeel van het spel bij ons. Dat legt ons ook geen windeieren qua marketing.”

‘Krijg er de kriebels van!’

Kijkster Claudia vond het een naar item. “Ik krijg echt de kriebels van die Rolex gasten.” En Robert: “Wat een proleten! Oh, dat is de damesvariant, jammer, foutje. En dan een Rolex voor het kind van Lil’ Kleine, zum kotzen…”

Helga werd verdrietig van de leegte van de klokjeshandel, vertelt ze op de Facebook-pagina van Beau. “Echt, horloges voor een kapitaal. Sorry hoor ik snap het niet. Er zijn mensen die sterven van de honger in de wereld en er zijn er die een horloge kopen voor tonnen. Ik word hier eigenlijk verdrietig van!!”

Julia daarop: “Precies wat een verdeeldheid in deze wereld, hoeveel mensen kun je helpen voor 1 horloge!”

Fragment

De horlogepatsers bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen