SBS 6-kandidate keurt date af omdat hij gevaccineerd is: ‘Heel erg’

Herrie in de datingshow Lang Leve De Liefde. Kandidate Marion (53) deed speciaal aan het programma mee om oud-kandidaat Luc (56) te ontmoeten, maar knapte al snel af toen hij gevaccineerd bleek.

Lang Leve De Liefde © SBS 6

Marion heeft nogal een sterke mening over het coronavirus en gedraagt zich ontzettend rebels. Zo houdt ze zich niet aan de coronamaatregelen waar de rest van de maatschappij zich wel aan houdt. “Ik draag geen mondkapje. Nergens. Ik doe mijn boodschappen gewoon zonder mondkapje.”

Marion weigert vaccinatieman

Als haar date Luc vraagt hoe ze over inenten denkt, antwoordt Marion: “Nee, ik weet wat erin zit. Nee, echt niet. Ik weet dat er heel veel mensen aan overlijden en als je het van dichtbij meemaakt dan is het heel erg, hè. Dat snap ik ook, hè? Dat snap ik heel goed. Maar het gaat heel ver, hoor, hoe ik erin sta.”

Als het gaat om corona dan is Marion ontzettend fanatiek. Ze wil ook niet samenwonen met iemand die gevaccineerd is. “Ik vind het wel heel belangrijk om dat met jou te kunnen delen. Waar ik wel heel stellig in ben – en het klinkt knoerthard wat ik zeg – is dat ik niet zou kunnen samenleven met een man die gevaccineerd is tegen dit virus.”

‘Dit vind ik echt k*t’

Luc reageert enigszins verbaasd. “Ik heb er al eentje gehad.”

Marion slaat haar hand voor haar mond: “Echt waar? Ohhh. Dit vind ik echt k*t, weet je dat? Dit vind ik zwáár klote. Heb je het gedaan vanwege je werk of omdat je dacht dat je daardoor je vrijheid terug zou krijgen?”

Luc: “Nu in eerste instantie voor mijn werk en ik heb natuurlijk mijn moeder meegemaakt.”

Marion: “Je moeder is daaraan overleden? Ja, dat vind ik wel heel erg.”

Luc: “En ook voor de ander. Ik wil niet dat als ik naar mijn vader ga, dat ik hem zou besmetten.”

Negativiteit

Uiteindelijk besluit het koppel niet verder te daten. Marion: “Ik denk dat wij daar ver in uit elkaar staan, maar misschien niet te ver. Dat weet ik dus nog niet. Ik denk wel dat jij heel goed aanvoelt hoe ik erin sta, maar ik kan het bij jou nog niet helemaal inschatten.”

Luc: “Kijk, bij mij brengt dat te veel negativiteit, laat ik het zo zeggen. Als ik constant aan iemands woord moet twijfelen in de berichtgeving, van: ‘Nou, die zegt dat! Zie je wel!’ Dat gaat in mijn leven te veel negativiteit opleveren. Zo zit ik er een beetje in.”

Marion: “Wat wij zien en wat wij horen vanuit de overheid, de tv en de kranten, daar werd ík heel verdrietig van.”

Reacties

SBS 6-kijkers reageren verbijsterd. “Die hand voor haar mond, zooo erg dat hij een vaccinatie genomen heeft. Wat een kortzichtig mens. En ze weet ook precies wat er in zit 🤣”, zegt Rolinka. En Annemiek: “Wat een domme vrouw zeg 🙈. Dat ze het zelf niet neemt oké dan maar maar niet kunnen leven met een man die ingeënt is? Hoe bizar.”

Carline vraagt zich af of deze dame wel in de juiste show zit. “SBS 6, is deze vrouw niet op de verkeerde auditie terechtgekomen? Ze had in het programma van Filemon moeten zitten, lijkt me…”, zegt ze, wijzend op zijn show over complotdenkers.

Toch zijn er ook nog best veel mensen die Marion steunen. “Zij heeft groot gelijk. Ik denk er al ruim een jaar precies zo over en zit vrij diep in de materie. Zal me ook nooit laten vaccineren of testen. Levensgevaarlijk. Geloof me maar”, zegt Martin.

Fragment

Het bewuste fragment uit de SBS 6-show:

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen