Albert Verlinde cancelt op laatste moment zingende rol in The Passion

Albert Verlinde heeft op het laatste moment een zingende rol in kijkcijfermonster The Passion afgezegd. Hij vreesde voor de publieke opinie en wilde zichzelf de negatieve reacties besparen.

Albert Verlinde © Jurgen Jacob Lodder

The Passion is een soort jaarlijkse musicaluitvoering van het bijbelse verhaal over Jezus en Maria. De deelnemende BN’ers zingen om en om allemaal liedjes met een bloedserieus gezicht, alsof ze een soort zendelingenwerk verrichten. Het is allemaal heel prestigieus en ook Albert Verlinde ging daarom in op de uitnodiging.

Faalangst

Het leek de EO hartstikke leuk als Albert zou gaan zingen voor het miljoenenpubliek van The Passion en dat heeft de showkenner ook serieus overwogen. Hij zou Petrus gaan spelen. “Ik heb toen echt in de studio van Eric van Tijn ook gezongen. Ze waren heel enthousiast enzo, maar er zit bij mij toch een soort faalangst in”, vertelt hij op Radio 10.

Albert vreesde enorm voor de reacties van televisiekijkend Nederland. “Dan denk ik dat mensen dan gaan denken van: oh, hij gaat nu ook zingen, de theaterproducentman die bij Boulevard allemaal zo goed weet hoe het moet. Ik vind het ook een beetje eng om me daar kwetsbaar in op te stellen.”

Figurantenrollen

Inmiddels trekt Albert zich daar wat minder van aan, maar hij wordt niet meer gevraagd voor de grote rollen. Hij is wel weer gevraagd door The Passion, maar dan voor figurantenrollen, zoals die van de bakker

Voor dat soort kleine rolletjes komt Albert de P.C. Hooftstraat niet uit. “Het is of voor Maria zelf en anders niet. Dat zou wel een doorbraak zijn! Een genderneutrale Maria! Het is toch een onbevlekte ontvanging.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen