Zus Merel Westrik wordt RTL 5-ster: ‘Ik heb hier heel veel zin in’

Terwijl Merel Westrik onderuit gezakt op de reservebank van Talpa zit, maakt haar jongere zus Kirsten Westrik een opvallende carrièremove. Ze wordt presentatrice van een ‘daily’ op RTL 5.

112 Vandaag © William Rutten

RTL 5 positioneert zich meer en meer als dé misdaadzender van Nederland. De tv-zender brengt vanaf maandag 10 mei op het tijdstip van Big Brother, 21.30 uur, dagelijks het live-studioprogramma 112 Vandaag. Er worden drie presentatoren aangesteld: Gallyon van Vessem, Pim Sedee en dus Kirsten Westrik.

Kirsten is blij

Kirsten was een jaar lang nieuwslezeres bij AT5, heeft ook een jaar als politiewoordvoerder gewerkt en is sinds januari actief als redacteur van Humberto. Nu wordt ze ingezet voor de presentatie van een dagelijks programma op RTL 5.

Ze is er ongelooflijk blij mee. “Bij 112 Vandaag komen mijn ervaring als maker en als politiewoordvoerder samen. Ik heb heel veel zin om de kijkers van RTL 5 te laten zien wat onze hulpdiensten allemaal tegenkomen en hoe zij elke dag weer het verschil maken in de levens van Nederland.”

Ook Ellie Lust doet mee

Ellie Lust maakt ook onderdeel uit van het programma, waarin elke dag misdaadverhalen centraal staan. “Allereerst vind ik het ontzettend leuk om vanaf het begin dit nieuwe programma te mogen mee-ontwikkelen en op te bouwen. In mijn beleving voegt 112 Vandaag echt iets toe en daar wil ik graag aan bijdragen.”

“Met mijn 31 politiejaren en media-ervaring kan ik duiding geven bij de meldingen zoals we die laten zien. Wat is er gebeurd, waarom handelt de hulpverlening zoals we dat zien en wat kun je eventueel zelf doen om te voorkomen dat je in een incident terechtkomt? Maandag 10 mei staat bij mij in ieder geval met hoofdletters in mijn agenda.”

Misdaadzender RTL 5

Wim ter Laak, de zenderbaas van RTL 5, heeft hoge verwachtingen. “112 Vandaag past naadloos binnen de aangescherpte koers die we met RTL 5 hebben ingezet, waarbij we echte verhalen van echte mensen brengen. Ik ben heel blij dat Kirsten, Pim, Gallyon en Ellie vanaf nu dagelijks een vast anker op de doordeweekse tv-avond van RTL 5 gaan vormen.”

Naast Ellie Lust zullen ook andere experts hun opwachting maken in 112 Vandaag. Wie dit zijn, wordt later bekend gemaakt. Het programma wordt geproduceerd door No Pictures Please.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen