Tafelgast Humberto Tan verliest tijdens uitzending gevoel in benen

YouTube-ster Dylan Haegens verloor vijf jaar geleden het gevoel aan zijn armen en benen tijdens een live-uitzending van RTL Late Night met Humberto Tan. “Dan zit je daar en denk je: holy sh*t.”

Dylan Haegens © YouTube

Dylan, die bekend is van kinderfilmpjes op YouTube, zat vijf jaar geleden aan tafel bij Humberto Tan om te vertellen over zijn online succes (zie onderstaand filmpje). Wat niemand aan tafel vermoedde, is dat hij daar ongemerkt een enorme paniekaanval had. Daarbij verloor hij zowel het gevoel aan zijn armen als aan zijn benen.

Verlamd bij Humberto

Paniekaanvallen hebben Dylan jarenlang geteisterd, vertelt hij in Open Kaart. “Het is vergelijkbaar met zenuwen, maar het gaat dan in zo’n extreme vorm door. Vooral in je mind. Dat je dus letterlijk in paniek raakt door onrealistische gedachten. Ik ga extreem zweten, ik word duizelig, misselijk en dacht vaak dat ik moest overgeven, flauw ging vallen of letterlijk het gevoel had dat je doodgaat.”

Dat gebeurde dus ook aan tafel bij Humberto. “Ik heb een keer bij RTL Late Night aan tafel gezeten en op een gegeven moment voelde ik gewoon mijn armen en benen niet meer. Ze gingen helemaal tintelen en helemaal verlammen. Dan zit je daar en denk je: holy sh*t, ik ga knock-out, wat gebeurt hier allemaal?”

Flauwvallen op tv

Dylan vreesde dat hij live op televisie flauw zou vallen. “Je bent dan live op tv en moet doen alsof er niets is. Daardoor wordt het alleen nog maar erger. Je hebt dan het gevoel dat je op elk moment van je stokje kan gaan en dat wil je niet op zo’n moment.”

Inmiddels gaat alles goed met Dylan. “Maar ik heb moeilijke tijden gehad, vooral gecombineerd met het werk. Je moet je voorstellen dat je op een podium staat voor duizenden mensen of je hebt een meet & greet of je hebt belangrijke opnames en dat je dan van binnen helemaal kapotgaat. Je bent in totale paniek. Dat is wel heftig.”

Fragment

Dylan in 2016 bij RTL Late Night:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen