Zoon René van der Gijp wilde niet verder met Dennis Schouten

Nicky van der Gijp, de zoon van René van der Gijp, heeft de samenwerking met Dennis Schouten op eigen initiatief beëindigd. Hij voelde zich er niet prettig bij, vertelt hij in gesprek met weekblad Privé.

Nicky van der Gijp en Dennis Schouten © NieuwNieuws

Nicky dook afgelopen herfst ineens op als verslaggever voor NieuwNieuws, het GeenStijl-zusje waarvan Dennis de chef video is. Na een relatief mild eerste filmpje over 5G-hystericus Robbert van den Broeke, moest Nicky ineens allemaal heftige filmpjes gaan maken over een woeste moeder met tien kinderen en een protest in Den Haag.

Nicky weg bij Dennis

Het was een hele ervaring voor Nicky. “Ik ben nog jong, dus probeer van alles uit. Vorig jaar deed ik een programma met Dennis Schouten. Op Instagram had hij een oproepje geplaatst over jongeren die nieuws willen maken. Ik had hem een bericht gestuurd en mocht een proefaflevering maken. Daar kwam meer uit en het ging steeds beter”, zegt hij in Privé.

Al snel knapte Nicky af en besloot hij te vetrekken bij Dennis. “Op een gegeven moment gingen we wat extremere video’s maken, zoals van demonstraties en vechtpartijen. Dat lag mij niet zo en Dennis zag dat. Toen zijn we ermee gestopt. Zo kom je erachter dat dit dus niet mijn kant is.”

Kruiwagen

Wat zou Nicky wel leuk vinden? “Ik zou dolgraag de sportjournalistiek in willen of commentator worden bij de Formule 1. Dat lijkt mij geweldig.”

Met René als kruiwagen moet dat makkelijk lukken, zal men denken. “Ja, dat hoor ik zeker. Ik snap dat ook wel. Zelf denk ik dat ook weleens als ik een zoon of dochter van een bekende Nederlander op tv zie. Ik probeer de mensen uit te leggen dat ik ben wie ik ben.”

“Ik wil niet op mijn vaders succes teren, voor mij is het belangrijk dat ze mij beoordelen op wie ik ben en wat ik doe.”

Fragment

De boze moeder met tien kinderen:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen