Frietboer boos op Jort Kelder: ‘Je bent aan het demoniseren!’

Jort Kelder kreeg het gisteren in zijn talkshow Op1 aan de stok met Frans van Rooij, het boegbeeld van de Nederlandse frituurders. “Je bent aan het demoniseren!”, beet hij de tv-ster toe.

Jort Kelder en Op1 © Op1

Frietboer Frans zat in Op1 omdat hij vindt dat frituurzaken in een kwaad daglicht worden gezet. Daar draagt Jort Kelder in zijn ogen aan bij. De presentator is een fanatiek vegetariër en is totaal niet gecharmeerd van met vlees gevulde snacks, zoals frikandellen en kroketten. En dat liet hij aan tafel blijken ook.

‘Je demoniseert!’

Jort werd licht onpasselijk toen er op een gegeven moment een frikandel in beeld kwam. “O, zo’n frikandel, met al die gemalen koeienhersenen en -nagels… Wat zit daar allemaal in, joh…”

De boze frietboer Frans: “Waarom zeg je dat nou weer, joh? Nou ben je ook aan het demoniseren.”

Jort: “Het is toch smerig?”

Frans: “Stop er nou eens mee, want we besmetten hiermee de volgende generatie frietliefhebbers.”

Frikandel

Er zit allemaal troep in een frikandel, meent Jort. “Wat zit er in een frikandel?”, vroeg hij hem.

Frans: “In een frikandel zitten gewoon vlees en andere ingrediënten van Nederlandse bodem, veelal. Daar is gewoon helemaal niks mis mee. Wat je nou noemt, gebeurt elke keer in de media. Wat noemde je nou allemaal? Nee, niet herhalen alsjeblieft! Ik word er allergisch van! Stop ermee!”

Dan: “Met een frikandel is niets mis. Vraag het aan jouw grote vriend Mark Rutte, die heeft bij Unilever gewerkt. De afdeling Iglo en Mora heeft hij gewerkt.”

Frietmaaltijd

Een frietmaaltijd is helemaal niet zo ongezond als men denkt, zegt Frans. “Als we dat nou vergelijken met een pot boerenkool met rookworst met jus erover, dan is dat qua calorieën vergelijkbaar. Een broodje kroket en een broodje kaas zijn gewoon vergelijkbaar.”

Kamerlid-boerin Caroline van der Plas sprong in de bres voor Frans: “Ik durf het niet te zeggen, want ik ben de enige obese persoon hier aan tafel, maar af en toe kan en moet het gewoon prima kunnen.”

Fragment

De boze frietboer:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de overheid meer moet doen om slecht eten te ontmoedigen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen