Twitter-oorlog Arjen Lubach en Guido Weijers, DM’s op straat

Arjen Lubach en Guido Weijers vochten gisteren op de rustdag een hoogoplopende Twitter-ruzie met elkaar uit. Op een gegeven moment besloot Arjen zelfs een privégesprek met Guido online te gooien.

Guido Weijers en Arjen Lubach © NPO

Guido Weijers ergert zich een versuffing aan het coronabeleid; hij wil dat de overheid veel meer aanstuurt op een opening van de samenleving dan er nu gebeurt. Hij deelde gisteren op Instagram een fragment uit Jinek (zie onderstaand), waarin hij samen met andere gasten praat over het coronavirus en de vaccinaties.

Guido vs Aaf

Aaf Brand Corstius stelt in het fragment dat mensen die zich niet laten vaccineren een gevaar zijn voor mensen die zich wel laten vaccineren. “Jij bedoelt: dan ga je ernaartoe en dan gaat er ook iemand naar binnen die niet ingeënt is en die kan jou potentieel ziek maken”, vat Eva Jinek haar verhaal samen.

Daarop merkt Guido op: “Dat kan toch niet dan? Want jij bent dan toch ingeënt?” Daarop trekt Aaf een ietwat verbijsterd gezicht: “Ja…”

Precies dat is het moment waarop Guido zijn fragmentje op Insta staakt en met een geluidsfragment benadrukt dat hij haar klem zou hebben gezet.

Kritiek van Arjen

Onder dat Instagram-filmpje besloot Arjen Lubach gisteren een kritische noot te plaatsen: “Haha, dat eindje zag eruit als een leuke burn, maar het klopt niet helaas. Vaccineren gaat los van de bescherming van het individu vooral om het collectief stoppen van de verspreiding (en laten muteren) van het virus.”

“Dus een situatie waarbij 30 procent ingeënt naar publieke ruimten gaat en 70 procent lekker blijft verspreiden is echt niet wenselijk, ook al klink het als ‘de vrije keuze’; het is helaas een gevaarlijke keuze.”

Guido wist Arjen

Guido besloot die reactie van Arjen op Instagram weg te halen, tot ongenoegen van de VPRO-ster. Hij besloot dat aan te kaarten op Twitter: “Collega Guido Weijers plaatste een snippet van een tv-optreden bij Jinek. Ik plaatste een comment, maar die haalde hij weg. Dan hier maar even de nodige nuance in de herhaling.”

Dat was tegen het zere been van Guido: “Zet je er ook even je DM erbij dat je je antwoord zou nuanceren omdat je niet het hele fragment had gezien? Dank je wel :-).”

Arjen valt Guido aan

Daarop besloot Arjen álle DM’s (direct messages) met Guido online te gooien. “Dat zei ik niet, hè? Met ‘de nuance commenten’ bedoelde ik mijn nuance op jouw filmpje. Hier op jouw verzoek de DM’s voor alle zekerheid.”

Guido daarop geërgerd: “Aanvallen doet collega Arjen Lubach graag in het openbaar. In zijn DM’s naar mij geeft hij gelukkig ruimhartig toe dat hij niet het hele fragment had gezien en dat hij wilde nuanceren. Aardige kerel! Ik denk wel dat hij op zondag ineens iets teveel tijd over heeft.”

Arjen weer: “Dan had je dat verkeerd begrepen, sorry! Ik bedoelde mijn nuance op jouw filmpje commenten. Hierbij nogmaals op jouw verzoek de DM’s. Ik hou helemaal niet van aanvallen, maar wel van eerlijke informatie tijdens een crisis. En ik vind jou ook een aardige kerel!”

Bellende kemphanen

Uiteindelijk besloot Arjen de DM’s weer te verwijderen: “Net 12 minuten en 20 seconden met Guido Weijers gebeld. Geen van beiden had zin in strijd (of zoals we dat hier in Friesland zeggen: fittie). Ik haal m’n andere tweets weer weg en ga er vanuit dat mijn bezwaren tegen Guido’s filmpje inmiddels wel gelezen zijn.”

Guido: “Goed je weer te spreken gozer. Hopelijk treffen we elkaar de volgende keer in een vol theater of drukke studio. Doe iets moois en heb een fijne zondag!”

De Arjen-Guido-DM’s:

Fragment

Het fragment waar Arjen zo boos over was:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen