Klokhuis-ster flink overstuur: ‘AD noemde mij een slap frietje’

Klokhuis-presentatrice Sosha Duysker vond het commentaar van het AD op haar dramatische deelname aan De Slimste Mens heel erg pijnlijk. Ze werd een ‘slap frietje’ genoemd. “Vreselijk.”

Sosha Duysker © De Slimste Mens

Sosha Duysker deed het in januari echt extréém slecht in De Slimste Mens. Ze vloog er na één aflevering uit, onder meer omdat ze niet wist dat de grapefruit een citrusvrucht is en ze dacht dat Rob Jetten bij GroenLinks hoort. Gelukkig mocht ze wel gewoon haar baan als presentatrice van Het Klokhuis houden.

Slap frietje

AD-journalist Gudo Tienhooven was meedogenloos in zijn nabeschouwing: “Treuriger vond ik Klokhuis-presentatrice Sosha Duysker die een inspiratiebron moet zijn voor de jeugd, maar de kennis heeft van een slap frietje.”

Die opmerking is echt verschrikkelijk hard aangekomen bij Sosha. “Die opmerking deed wel een beetje pijn. Vreselijk. Twee AD-journalisten schreven na mijn optreden in De slimste mens dat ik de algemene kennis had van een slap frietje. En dat mijn optreden dramatisch was. Zo heb ik dat helemaal niet ervaren.”

Black-out

Zelf vindt Sosha zich helemaal geen slap frietje. “Ik kreeg alleen een black-out tijdens de finale, ik wist niet meer bij welke partij Rob Jetten hoorde. De druk, je ziet de secondes wegtikken, ik wist het niet meer. Een beetje jammer dat op dat moment twee miljoen mensen je zien stotteren en stamelen.”

Het is een momentopname, legt ze uit. “Als je een paar antwoorden niet weet, denken mensen meteen dat je achterlijk bent. Of dat je, als je Het Klokhuis presenteert, een wandelende encyclopedie bent. Maar geloof me, niet alles blijft hangen. Was het maar waar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de presentatie van De Slimste Mens moet worden opgefrist?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen