SBS 6 komt met spectaculaire opruimshow: ‘Dit is heel leuke tv’

SBS 6 komt dit najaar met een Nederlandse versie van de gloednieuwe BBC-opruimshow Sort Your Life Out, waarin het leven en het huis van gezinnen totaal op z’n kop gezet wordt.

Sort Your Life Out © All3media

Er wordt in deze show afgerekend met de verzamelwoede die veel huishoudens in zijn greep houdt. En dat past behoorlijk goed in deze tijdsgeest, aldus een woordvoerder van SBS 6. “Want wie heeft er de afgelopen tijd niet meerdere keren in de file richting de milieustraat gestaan?”

Opruimgoeroe

In Sort Your Life Out gaat een team van specialisten – een opruimgoeroe, schoonmaker en een klusser – aan de slag om huizen van gewone Nederlanders binnen een week op te ruimen en rigoureus afscheid te nemen van alles wat overbodig is.

Alle spullen in huis worden tijdelijk verhuisd en uitgestald in een enorme loods waarna de teamleden het gezin confronteren met de onvoorstelbare hoeveelheid spullen. “Het resultaat is verbluffend maar voor veel Nederlanders ook heel herkenbaar.”

Marie Kondo

Terwijl het gezin met behulp van de opruimgoeroe minstens de helft van hun spullen wegdoet, gaan de klusser en schoonmaker in het lege huis aan de slag om alles weer wat toon- en leefbaarder te maken.

Een topformat, denkt zenderbaas Rene Oosterman van SBS 6. “Het programma zou je een slimme combinatie van Netflix’ Queer Eye, opruimgoeroe Marie Kondo en ons eigen succesvolle vtwonen kunnen noemen. Toen we de Britse pilot zagen, wisten we meteen dat we Sort Your Life Out naar Nederland wilden halen.”

Verbluffend spektakel

Dit is echt top, vindt René. “Los van de herkenbaarheid, levert dit programma heel leuke tv op. Het systematisch uitstallen van alle spullen is in dit programma een kunstzinnig en verbluffend spektakel. Tijdens het wegdoen van spullen komen mooie persoonlijke verhalen naar voren.”

“Het team dat om deze mensen heen staat, zorgt daarnaast voor enorm veel plezier, inspiratie voor de kijker en voor de nodige emotie als het gezin na een week terugkeert in hun compleet opgeruimde huis. Het is feel good waarbij we midden in de samenleving staan.”

Van de makers van

Sort Your Life Out wordt geproduceerd door idtv, de producent die onder andere ook vtwonen maakt. Deze woonshow is al jaren een groot kijkcijfersucces op SBS 6.

Er wordt nog gezocht naar geschikte huishoudens die wel wat hulp kunnen gebruiken in het opruimen van rommelzolders, garages en huizen. Opgeven kan via [email protected]

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sort Your Life Out: top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen