Ranking the Stars zorgt voor bonje tussen Paul de Leeuw en RTL

Ranking the Stars zorgt voor onenigheid tussen Paul de Leeuw en zijn vorige werkgever RTL. De presentator beweert dat hij de BN’er-show niet meer mag presenteren, maar dat blijkt niet waar.

Paul de Leeuw © RTL

Paul en RTL verbraken medio oktober hun exclusieve contract en daarna is de presentator teruggekeerd naar BNNVARA, waar hij nu op projectbasis de presentatie van Op1 verzorgt. De presentator klaagde zaterdag in Hoge Bomen dat hij graag een nieuw seizoen van Ranking the Stars zou maken, maar dat dat niet mag van RTL.

Paul baalt van RTL

Het is heel pijnlijk, vindt Paul. “Ranking the Stars is een heel leuk programma om te doen, maar ik mag het helaas niet meer maken omdat het bij RTL 5 blijft. Ik ben bij RTL weggegaan en dan zeggen ze: ‘Dat programma is nu van RTL.’ Dan denk ik: ik doe het al zo lang en ik vind het echt leuk om te doen. Maar ze zeggen: ‘Nee, we gaan toch kijken of we het op RTL 5 met iemand anders kunnen maken.'”

“Maar Ranking the Stars maken met iemand anders wordt nooit Ranking the Stars”, meent Jeroen van der Boom, die kennelijk heeft geleerd van zijn mislukte kaping van Weekend Miljonairs. Paul: “Dat denk ik ook.”

RTL wil door met Paul

RTL laat juist weten graag een nieuw seizoen te willen maken met Paul aan het roer. “Paul is meer dan welkom om Ranking The Stars bij RTL 5 te blijven maken, maar hij heeft zelf aangegeven dat niet meer te willen. Wat de invulling van het programma bij RTL 5 dan precies gaat zijn, is op dit moment nog niet bekend.”

Hoe zit dit nou precies? Anouk Smulders van Shownieuws heeft het uitgezocht: “Paul wil het programma graag bij de NPO maken, maar het niet op RTL 5 presenteren.”

Onenigheid over verhuizing

Waarom wil Paul het programma ineens niet meer op RTL 5 presenteren? “Zijn management zegt dat het voornamelijk om het RTL 5-verhaal gaat, want er is hem ooit beloofd dat hij het voor RTL 4 mocht maken. Dat gaat niet gebeuren en daarom kunnen de twee elkaar dus niet meer vinden op dit moment.”

“Voor RTL 5 kan hij het maken, maar niet voor RTL 4. Daar zit misschien niet probleem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke RTL-ster ziet u voor zich als nieuwe host van Ranking the Stars?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen