Ruben Nicolai verzorgt voor derde jaar op rij de GTST-vervanger

Ruben Nicolai verzorgt komende zomer voor het derde jaar op rij de GTST-vervanger voor RTL 4. Zijn dagelijkse quiz Ik Weet Er Alles Van is wederom opgenomen in het zomerschema van de zender.

Ruben Nicolai © William Rutten

Na Ik Kom Bij Je Eten van 2009 tot 2012, Benidorm Bastards-herhalingen in 2013, de GTST Quiz met Carlo Boszhard in 2014, Wie Doet De Afwas in 2015, de dure soapflop Nieuwe Tijden in 2016, Wie Doet De Afwas-herhalingen in 2017 en GTST Classics in 2018, mag Ruben Nicolai sinds 2019 het achtuurslot van RTL 4 vullen in de zomer.

Sluipmoordenaar

Ik Weet Er Alles Van is een quiz waarin zes kandidaten vijf dagen achter elkaar tegen elkaar strijden. Elke deelnemer heeft zijn of haar eigen specialisme, maar naast feitenkennis speelt ook mensenkennis een rol. De deelnemers kunnen elkaar uitdagen tot een duel en er valt een groot geldbedrag te verdienen voor de winnaar.

Het spelprogramma van Ruben Nicolai is de eerste zomerse vervanger van Goede Tijden Slechte Tijden die beter scoort dan de soapserie zelf. Aangezien GTST al jaren sorteert naar een plekje op het tv-kerkhof, werd Ik Weet Er Alles Van aanvankelijk gezien als GTST’s sluipmoordenaar.

Vasthouden aan GTST

Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, heeft echter aangegeven dat GTST gewoon op de buis blijft. Hij denkt er niet aan om de soapserie in te wisselen voor verschillende spelshows. “Nee. Goede tijden is al dertig jaar een instituut. Er is me veel aan gelegen dat overeind te houden. En dat lukt gewoon op dit moment”, zei hij vorig jaar.

De veranderingen bij GTST hebben volgens Peter geleid tot enthousiastere kijkers. “Zelfs mijn 12-jarige zoon is sinds kort fan. We gaan door. Ik ga er zelfs van uit dat we over tien jaar het 40-jarig bestaan vieren.”

Junioreditie

Voorlopig moet Ik Weet Er Alles Van zich dus tevreden stellen met een plekje in de zomer. De eerst week van het nieuwe seizoen betreft een VIP-editie, de laatste week een junioreditie.

De eerste aflevering van het derde seizoen van Ik Weet Er Alles Van is op maandag 12 juli.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen