RTL Boulevard verklaart enorme succes Robbert Rodenburg

Robbert Rodenburg is bezig aan een flinke opmars. Waar hij een paar jaar geleden nog de bestellingen opnam in Gordons lunchroom Blushing, interviewt hij nu de grootste A-sterren in zijn eigen talkshow.

Robbert Rodenburg © YouTube

Met de talkshow Open Kaart haalt Robbert bijna elke week het nieuws. Deze week heeft hij de grootste ster tot nu toe te pakken: niemand minder dan André van Duin. Hij treedt in de voetsporen van andere grote namen als Bridget Maasland, Hugo de Jonge, Gordon en gravin Eloise.

Betrouwbare interviewer

De opkomst van Robbert werd gisteren besproken in RTL Boulevard. “Hoe lukt het Robbert toch steeds weer om die mensen zo ver te krijgen om echt hun ziel en zaligheid op tafel te krijgen?”, vroeg Bridget zich af.

Tv-kenner Rob Goossens daarop: “Het belangrijkste is natuurlijk om mensen überhaupt naar je programma te krijgen. Jij hebt er ook gezeten. Hoe hij dat heeft opgebouwd: hij is eigenlijk rustig begonnen en heeft er altijd voor gezorgd dat hij een betrouwbare interviewer is.”

Prettig iemand

Eigenlijk is een interviewprogramma hebben een soort van diplomatie, legde Rob uit. “Of je moet zo groot zijn dat iedereen wel met je moet praten – er zullen bijvoorbeeld weinig politici zijn die voor de lol naar Jinek gaan, maar die weten wel dat ze moeten, want als ze niet gaan dan ben je een lafaard – of je bent een prettig iemand om door geïnterviewd te worden.”

Voor Robbert geldt het tweede, aldus Rob. “Je ziet dat mensen bij Robbert op hun gemak zijn en zich daar blootgeven op een manier die we niet altijd eerder hebben gezien.”

Gunfactor

Bridget denkt dat er ook iets anders meespeelt. “Ik denk ook dat het komt – ik heb er inderdaad ook zelf gezeten – dat hij een enorme gunfactor heeft en ook helemaal niet bang is om zichzelf ook kwetsbaar op te stellen. Dat is natuurlijk heel prettig, want dan wordt het een gesprek.”

Rob: “Dat doet hij goed en dat zie je ook in hoe hij ten opzichte van andere youtubers staat. Hij zet echt iets anders neer, want bij hem hoef je niet bang te zijn dat er een confettikanon en dat soort gekkigheid komt. Hij heeft een integer programma en eigenlijk iets heel anders dan wat andere youtubers doen.”

YouTube ook blij

Volgens Rob is YouTube er ook blij mee dat Robbert zo goed scoort met inhoudelijke gesprekken. ” YouTube zelf is er ook heel blij mee, want die willen juist ook die verdiepingsslag maken”, zegt hij.

Gisteren werd bekend dat YouTube de aartsvijanden van Robbert, de mannen van RoddelPraat, cancelt. Zij kunnen voortaan geen geld meer verdienen met hun YouTube-kanaal.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Robbert Rodenburg wil graag op tv. Ziet u dat zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen