Rachel Hazes bij Op1: ‘André hekelde wassen beelden Jim en Jamai’

André Hazes ergerde zich eraan dat Jim Bakkum en Jamai Loman na de finale van Idols onmiddellijk een wassen beeld kregen in Madame Tussauds. Dat onthulde zijn weduwe Rachel gisteren in Op1.

Rachel Hazes © Op1

Het Amsterdamse Madame Tussauds geeft de allergrootste sterren een eigen wassen beeld, maar ondanks zijn staat van dienst kreeg André pas ná zijn overlijden een wassen beeld aangeboden. Rachel weigerde dat toen, omdat André zich tijdens zijn leven zo heeft geërgerd aan het uitblijven van dit verzoek.

Jim en Jamai

Rachel vertelde er gisteren over in de talkshow Op1. “Idols was er en daar won Jim of Jamai. André gunde dat natuurlijk, maar er kwam ineens een wassenbeeld van diegene die gewonnen had. Toen zei André: ‘Daar begrijp ik nou helemaal níks van!’ Het was toch wel een haantje.”

André begreep er helemaal niets van, aldus Rachel. “Hij zei: ‘Ik loop nu al 25 jaar Everybody Happy te roepen en ik heb nog niet een oor!’ Toen was André overleden en toen werd ik gebeld door Madame Tussaud’s van: ‘Ja, we zijn bezig met een beeld.’ Toen zei ik: ‘Nee, nee, nee! Dat gaat niet gebeuren!'”

Emotioneel

Uiteindelijk werd André na zijn dood alsnog een wassen beeld. Rachel werd gisteren in Op1 opnieuw emotioneel toen ze met die beelden geconfronteerd werd. “Het is gewoon zo mooi gelukt en het is toch een beetje het verlangen naar, denk ik.”

Rachel begint André steeds beter te begrijpen. “Ik word nu zelf ook een dagje ouder en ik ga André zo goed begrijpen. Wij scheelden 19 jaar qua leeftijd. Ik was dan 31 en hij 50. Dan zei hij: ‘Ik vind mensen niet leuk en ik haat af en toe mensen.’ Maar ik stond nog zo in het leven en ik zei: ‘Hoe kun je nou mensen haten? Mensen zijn toch leuk!’ Nu ben ik zelf ook 51 en soms gebeurt er wel eens wat van: ‘Ja, Dré, nu begrijp ik jou wel.'”

Eeuwige weduwe

Inmiddels is André alweer zeventien jaar dood. Wil Rachel altijd ‘de weduwe van’ blijven. “Elke keer neem ik me voor: tot mijn 55ste werk ik, maar André heeft zo’n groot bedrijf nagelaten met zijn portretrecht, zijn merkrecht, zijn intellectuele eigendomsrecht. Dat zijn dingen waar je niet mee kunt delegeren.”

Zonder André kan ze niet leven. “Nee, ik denk het niet. Dat is ook omdat ik André eigenlijk al vanaf mijn twaalfde heel goed heb gekend en vanaf mijn vijftiende kregen wij wat. André is niet een deel van mijn leven, hij ís mijn leven.”

Fragment

Rachel in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen