Ron Brandsteder in Hazes-docu leidt tot speculatie: ‘Is hij ziek?’

De verschijning van Ron Brandsteder in de omstreden NPO 3-documentaireserie over het leven van André Hazes baart entertainmentblad Privé veel zorgen. “Is hij ziek?”, vraagt het blad zich af.

Ron Brandsteder © AvroTros

Ron kenden we jarenlang als de gezellige bourgondiër met bulderende lach in programma’s als Laat Ze Maar Lachen, maar ziet er in de docuserie vrij magertjes uit. ‘Zorgen om Ron Brandsteder: wat is er met presentator aan de hand?’, kopt weekblad Privé groot. ‘Moeten we ons zorgen maken om Ron Brandsteder?’

Gedaanteverandering

De Privé spreekt van een ‘gedaanteverandering’. “Niet alleen de boord van zijn hemd, die twee maten te groot was, maar ook zijn ingevallen gezicht verraadden dat Ron Brandsteder, die volgende maand zijn 71ste verjaardag hoopt te vieren, de afgelopen maanden vele kilo’s is afgevallen.”

Raar, vindt het tijdschrift. “De vraag wat er met hem aan de hand is en of hij misschien ziek is – die talloze keren door bezorgde kijkers werden gesteld – bleef onbeantwoord. Niemand kon uitleggen of er iets met de tv-presentator aan de hand is.”

‘Is hij ziek?’

Aangezien een officiële reactie uitblijft, gaat Privé over tot speculatie. “Heeft hij misschien een drastisch dieet gevolgd? Of heeft hij de afgelopen maanden met gezondheidsproblemen gekampt, die hij niet met de buitenwereld wilde delen en nog altijd voor zich wil houden?”

Het entertainmentblad zit er bovenop. “De presentator zelf houdt zich voor tekst en uitleg onbereikbaar, waardoor de zorgen om zijn gezondheidstoestand alleen maar groter worden.”

Teruggetrokken leven

Volgens bronnen in Rons omgeving heeft de presentator er sinds een halfjaar bewust voor gekozen om een meer teruggetrokken leven te leiden.

Ron is nog wel elke vrijdagavond te horen met een programma van Omroep MAX op NPO Radio 5.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ron Brandsteder verantwoording moet afleggen over zijn gezondheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen