Rob Jetten onthult in Vooravond: ‘Ik was het snoepje van de week’

Rob Jetten (34) voelde zich aan het begin van zijn volwassen leven het snoepje van de week toen hij de Amsterdamse homokroegen binnenstapte. Dat vertelde hij gisteren in De Vooravond.

Rob Jetten © NPO

D66-kopstuk Rob zat in De Vooravond om te praten over het wangedrag van zijn inmiddels ontslagen collega Sidney Smeets, die via internet contacten onderhield met jonge jongens. Het is in de homoscène niet ongewoon om geconfronteerd te worden met overschrijdend gedrag, legde Rob uit aan de talkshowtafel.

Snoepje van de week

Rob nam de kijker mee naar zijn tienerjaren. “Ik kan me nog heel goed herinneren – en daar heb ik de afgelopen dagen ook veel over nagedacht – toen ik voor het eerst ging stappen in Amsterdam. Ik was 17 of 18 en ik ging mee met een paar vrienden die al wat vaker in de Reguliersdwarsstraat waren uitgeweest en ik vond het geweldig.”

Er ging een wereld open voor Rob. “Want ik was ineens in kroegen waar heel veel mensen zoals ik waren en waar feest was en je jezelf kon zijn. Maar je merkte ook wel dat als je daar dan voor het eerst komt en de vaste klandizie aan de bar staat, dat je als je binnenkomt ook wel het nieuwe snoepje van de week bent, om het even zo te zeggen.”

Gegniffel in de studio

Het leidde tot gegniffel in de studio. “Ja, sorry dat ik het zo zeg, maar zo voelde ik het toen. Ik was toen ook al niet op mijn mondje gevallen en ook niet bang. Er waren mensen die met je kwamen praten, je een biertje gaven en aan je zaten, maar ik was iemand die dan zei: ‘Blijf gewoon met je poten van me af.'”

Zelf was Rob assertief genoeg om van zich af te bijten, maar niet iedereen heeft dat, legt hij uit. “Ik heb ook wel gezien dat andere jongeren dat niet durfden te doen.” Dat zijn kennelijk types die het slachtoffer worden van de Sidney Smeets-achtigen.

Contact met Sidney

Heeft Rob eigenlijk contact gehad met Sidney? “Ik heb wel contact met hem gehad de afgelopen week. Ik heb hem ook sterkte gewenst. Het is een succesvol advocaat die een grote droom heeft om Kamerlid te worden en binnen twee weken staat dat op zijn kop. Ook zijn persoonlijke veiligheid stond afgelopen week behoorlijk onder druk.”

“Ik heb geprobeerd om hem als collega sterkte te wensen en ook geadviseerd om de rust te nemen, zodat hij op een gegeven moment zijn verhaal kan doen en kan helpen aan de oplossing.”

Fragment

Het snoepje van de week in De Vooravond:

https://twitter.com/devooravondtv/status/1384199850099572738

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Rob Jetten ook een lekker hapje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen